מאת: רמי היפש
מודיעין גדלה בכל שנה במספר התושבים במספר המטרות שלה וכך גם גדל בכל שנה התקציב העירוני השוטף. הנהלת העירייה אישרה ביום שני את תקציב העירייה ל-2018 שיעמוד על 603 מיליון שקל ויחצה לראשונה את רף 600 מיליון השקלים.
מדובר בעלייה של 45 מיליון שקל מהתקציב הקודם. כרגיל תחום החינוך זוכה ליותר ממחצית התקציב – 52.6% או 317.5 מיליון שקל במספרים. מדובר בגידול של 22 מיליון שקל שיוקדש גם לתשלום לסייעות עירוניות בגנים ובילדי החינוך המיוחד.
אגפים נוספים שזכו לעלייה בתקציבם הם השירותים החברתיים שתקציבו גדל ל-33.6 מיליון שקל. אגף שפ"ע (שיפור פני העיר) קיבל תוספת של 3.4 מיליון שקל.
אחת הסיבות לעלייה בתקציב היא עלייה במשקלה של הארנונה לעסקים במודיעין, שהגיעה ל-96 מיליון שקל ומהווה 40% מהכנסות העירייה מארנונה. עיריות ומועצות מקומיות מנסות להגיע למצב שהארנונה לעסקים תהווה חלק משמעותית מהארנונה הכללית, בוודאי מארנונה למגורים. גם הפרויקטים במע"ר שנבנה ושיווקי הקרקעות בפארק הטכנולוגי ומרכז עינב עוד אמורים להוסיף למשקלה של הארנונה לעסקים ואולי להגשים בכך את חזונו של ראש העיר, חיים ביבס, להגיע לתקציב של עיריות בסדר גודל זהה למודיעין – כמו רעננה והרצליה.
התקציב מבטא את המשך ההתפתחות והצמיחה בעיר בשנים האחרונות לצד הניהול האחראי והקפדני של תקציב העירייה", מסר ביבס בישיבת ההנהלה. "התקציב הרגיל לשנת 2018 משקף בשורה משמעותית לעיר ומאפשר להמשיך ולהוביל את העיר במגמת השיפור והשדרוג העקבית המאפיינת אותה בשנים האחרונות.
"בשנים הקרובות אנחנו ממשיכים בעבודה ברחבי העיר עם פיתוח פארק הטבע העירוני בפארק ענבה, הקמת מרכז רב תכליתי ובית ספר למוסיקה במע"ר, הקמת מועדוני נוער ועוד. זה המקום לציין לשבח את החברות העירוניות ולהודות על ביצועיהן, החברה הכלכלית, היכל התרבות, עמותת סחלבים, מנהלת אופק ותאגיד מי מודיעין".
גזבר העירייה, רם סידיס אמר כי "הכנת תכניות העבודה ותקציב העירייה לשנת 2018 הציבו בפנינו גם השנה אתגרים ומשימות לא פשוטות. למרות זאת, תכניות העבודה והתקציבים נבנו מתוך מטרה ברורה להוסיף ולפעול לשיפור ושדרוג רמת השרות ואיכות החיים של התושבים".
אלבז: תקציב שירותי הדת זינק ללא הצדקה
כמובן שלא כולם מרוצים מהתקציב. אבי אלבז ממודיעין חופשית, טוען כי התקציב מוטה פוליטית לטובת הציבור הדתי ורומז לכך שהעובדה שב-2018 ייערכו הבחירות לרשויות המקומיות – 30 באוקטובר, בעוד שנה בדיוק, תרמה לכך.
אלבז מצביע על תקציב הדת שזינק לטענתו מ-4.6 מיליון ב-2017 ל-5.07 מיליון שקל ב-2018 = תקציב שיגיעו ברובו ממשלם המסים המודיעיני. ושתקציב התרבות היהודית קפץ מ-450 אלף שקל השנה ל-700 אלף שקל ב-2018, למרות שהתקציב ממשרד החינוך לפעילות התרבות היהודית קוצץ מ-200 אלף שקל ל-75 אלף שקל.
לבז גם תוהה מדוע תקציב היכל התרבות גדל מ-800 אלף שקל למיליון שקל ב-2018 ושתקציב האירועים והמופעים זינק מ-3.7 מיליון ל-6.2 מיליון שקל.