פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה החל לפני 19 שנה, עם מספר קטן של בשלניות ותיקות שפתחו את בתיהן וסיריהן בפני המבקרים, ומאז צמח והתפתח עם כל שנה שחלפה. עם השנים, הצטרפו בשלנים ובשלניות רבים לפסטיבל, מבוגרים וצעירים, ממוצא מרוקאי, כורדי, הודי וערבי, כאלה שבילו את כל חייהם במטה יהודה, וילדים שעזבו למקומות אחרים עד שחזרו לאחר שהבינו שאין כמו בבית.
הפסטיבל חוזר השנה לחודש מרץ, כאשר כל האזור נמצא בשיא הפריחה, ובצידי הדרך ניתן לראות, כלניות, נרקיסים ותורמוסים בהמוניהם. חודש מרץ הוא גם חודש האישה, והפסטיבל מוקדש השנה לכבודן של אותן סבתות, ואימהות אשר נתנו את ההשראה לבשלני האזור, ומהן נולד הרעיון של פסטיבל האוכל.
הפסטיבל יתקיים בתאריכים 1-23 במרץ, במהלך 4 סופי שבוע. הוא מתקיים ביוזמת מועצה אזורית מטה יהודה ומחלקת התיירות.
את הרקע לשפע הזה מספקים הנופים של מטה יהודה, אזור אשר נמצא במרחק נסיעה קצר ממרכז הארץ, חבל ארץ ירוק עם נופים מרהיבים וגפנים משתרגות וסדורות בכרמים, מסלולי טיול מרהיבים, מנזרים וכנסיות. בתוך כל היופי הזה תתרחש חגיגה קולינרית של אוכל מסורתי ועדכני, שילובים של מטבחים אתניים ומטבחים מחדשים בבתים, במאפיות בוטיק מקומיות, ביקבים ובמבשלות בירה.
כל אחד מהמשתתפים בפסטיבל הוסיף לתפריט מנה אחת מיוחדת, מנה שהיא "מחווה לאישה, אמא, סבתא"
עליה גבאי תכין תבשיל טלה בארטישוק ירושלמי, כזה שמנגבים הרוטב הנפלא שלו בחלה, כמו שהייתה עושה כילדה בבית.
נטלי, מ- Chez Natalie, שעלתה מצרפת, תכין ניוקי מבצק רבוך, כמו שהיו מכינים בבית ילדותה.
אורן שמואלי ממאפיית ברדלי יגיש פידה – מאפה סירה טורקי ממולא גבינות שעובר מדור לדור כבר אלף שנה, והוא זכה לקבל אותו מסבתא רוזה – אמנית הבישול הטורקי.
אסף תעוז מג'פטו יכין קובנה מבית אמא, מתובלת בדבש של אשתו – דבוראית וחוקרת דבורים.
מבקרי הפסטיבל יוכלו לגלות עוד המון מנות מופלאות, המוקדשות לנשים מופלאות לא פחות.
בכל אחד מימי השישי בפסטיבל יצאו "סיורים בין הסירים" - טיולים קולינריים מודרכים שיתנו למשתתפים הזדמנות ליהנות מטעימות מהנות של הקולינריה במטה יהודה – בישול ביתי, טעימות יין ביקב, מעשני בשרים, אופים ואופות ושפים המשלבים השראות וידע מרחבי העולם בבישול מקומי עונתי. מחיר-150 ₪ לאדם, כולל הסעה, הדרכה וטעימות. בהרשמה מראש.
במהלך ימי הפסטיבל יתקיימו גם שלל אירועים מיוחדים. קבלת שבת מוזיקלית בבית הקונטיינרים, "טחינא – המופע": מפגש המשלב בין טעמים, סיפורים ומוזיקה, תערוכת "ניצני אביב" ביקב קדמא והופעה של איתי סופר בנפלאות הגריל הארגנטינאי, קונצרט מוזיקה קלאסית קלה ביקב הדר, יריד "קרלה הקטנה" במתחם חאן מילכה עם האוכל של יוצאי קוצ'ין ממושב תעוז, סיורי כורסא ומופעי מוזיקה ומחול מהודו.
עוד יתקיימו גם סיורי ליקוט עם הטובות שבמלקטות וארוחות שף מהלקט, וגם כמה מיקבי האזור מצטרפים לחגיגה, ומארחים לסיורים וטעימות: יקב שורק, יקב גיזו, יקב יהודה, יקב יפו, יקב ספרה, יקב עמק האלה וגם מבשלת באסטרס.
רשימת המארחים והאירועים המלאה בפסטיבל
טחינא -המופע: וביניהם - מפגש בין אם ובן
אירוע המשלב בין טעמים, סיפורים, אלכוהול ומוסיקה מוקפים בירוק של העמק
שבת 16.3.19 | בשעה 11:00 | נתיב הל”ה
מיכל מלמד, מקימת מפעל “טחינא”, ובנה גל שעובד לצידה, במופע שהוא דיאלוג בין סיפורים ושירים.
סיפורה של אשה אחת במפגש עם אמהות, יזמות, נשיות וגבריות, בדרכה השזורה בתעוזה, פחד, חופש וחיבור.
גל - ביום טחינאי, ובלילה כותב, שר ומנגן. גל ישיב לסיפורי אימו בשירתו הנוגעת. בהזמנה מראש - 02-9900213
בית הקונטיינרים
1.3, בית הקונטיינרים מארח את רות בן אבי, “מסעודה” מהפייסבוק, חוקרת אוכל יהודי ומוסלמי ממרוקו.
מוזמנים להכיר מטבח מוסלמי עכשוי. נלמד להכין ונטעם קוסקוס שעורה המוגש עם מטבל “אמלו” ברברי, מתוק ועשיר בטעמים וקוסקוס אותו נכין מקמח ונאכל עם “תפאיה” - תבשיל בשר, בצלים מקורמלים וצימוקים! מטבח עשיר, מגוון ועונתי.
היא חוברת לבעלי הבית איליה וסיגל.
סיגל, מדריכת טיולים ותיקה במרוקו, מרכז אסיה, הודו וקווקז, תספר את קורותיה בעולם, אם על גבי אופנוע, ג’יפ או ברגל. איליה, ילווה בנגינה על כלי נשיפה, הקשה ופריטה מרחבי העולם. המבקרים יוכלו להסתובב בבית שתוכנן ונבנה על ידם מקונטיינרים ומבוסס על עקרונות אקולוגיים.
מפגש ראשון ב10:30- ו מפגש שני ב 12:30
לוזית | האשל 650, בהרחבה, 052-8895906 // 6943332 052 בהזמנה מראש בלבד. מספר מקומות מוגבל
שישי, 15.3 קבלת שבת מוזיקלית בבית הקונטיינרים
איליה חובר לנירי דמסקי לקבלת שבת. נגינה על כלים מרחבי העולם שילוו את שירתה.
כיבוד קל של חליטות קפה, עוגיות, תמרים בגינת הבית.
מפגש ב-11:00 // מפגש ב-13:30
בהזמנה מראש
תערוכת “ניצני אביב” ביקב קדמא
אירוע פתיחת התערוכה
12.3.19 בשעה 19:30
אמנות יין וגבינות, יריית הפתיחה לפרוייקט “ארבע עונות- אמנות ביקב” המשותף ליקב קדמא ו-Art matters
יקב קדמא | לפרטים והזמנות 02-9927894// 054-9195156
התערוכה תנעל ב־30.5.19
איתי סופר בהופעה בנפלאות הגריל הארגנטינאי
7.3 חמישי | הופעה ב-20.00
מופע אקוסטי עם שירים מקוריים בעברית ובאנגלית
גיטרה חשמלית וקולות- ניצן ברטוב
בירה, יין, כריכים, תפוחי אדמה ובטטות ממולאים בנתחי בשר.
נפלאות הגריל הארגנטינאי
נתיב הל״ה | משעה 19:00, 054-5987231 // 054-4341282, כניסה למופע בתשלום
הטאג’ין של שונטל
אלג’יר / צרפת / מרוקו / גבעת ישעיהו -
המסע המשפחתי של שונטל מוגש בארוחת הטאג’ין הביתית והמרהיבה. שונטל בת לשושלת מפוארת של מבשלות ומבשלים מארחת עם שמרית כלתה במרפסת נוף עדולמי יפיפה: בחר את הטאג’ין שלך- עופות בלימונים וריחן, או אולי בזיתים וזעפרן?, טאג’ין צמחוני של ירקות שורש, שקדים וצימוקים? או קלאסי: כדורי בשר בשזיפים, דלעת וקינמון? סלטים ירעננו את הארוחה, לחם בית יספוג רטבים, יין מקומי לצידו. סורבה ינקה את החך לקראת מתיקות עוגת הסולת מתכון מבית אמא.
גבעת ישעיהו 124 | שונטל שרביט דרמון
שישי > 11:00-16:00, שבת > 12:00-17:00, 052-3850823 // 02-9993102, בהזמנה מראש // תשלום במזומן, פתוח כל השנה, בהזמנה
הבית של אסנת
איך מגלגלים עלה גפן, איך ממלאים קובה ומה שמים במרק...
למה התה הכורדי ממש כהה ואיך ממתיקים אותו? איך אסנת, צעירה נצחית, הצליחה להגיע לא מזמן לכורדיסטן ומה קרה שם?
סדנת גילגולים לגמרי אותנטית עם אסנת הנמרצת ומלאת ההומור.
עגור | אסנת | כשר
שישי > 1.3 // 8.3 // 15.3, 9:30-12:00
02-9912868 | 050-7510161, בהזמנה מראש // תשלום במזומן והמחאות, פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה
ארוחה הודית
סעודת שבת מהמטבח הקוצ’יני הביתי.
רחל, בת המושב, מחוברת בכל מאודה לתרבות יהודיי קוצ’ין מגישה בחצר ארוחה קוצ׳ינית מא׳-ת׳, בה תוכלו ללמוד את עושר המטבח של קרלה שבהודו.
מנות ראשונות כפסטל עם צ’אטני, דושה וצ’מנדי, עוברים לתבשיל בקר(איספטי), עוף אדום חריף(מלבורדי) עם לוביה, אורז, סלט כרוב קוצ’יני עם גרגרי חרדל ועלי וופלא, מקנחים בסחורי(מעדן טפיוקה), צ’אי מסאלה ועוגה.
רחל תציע למכירה בביתה לימון כבוש מיוחד, נולה מלה, פלרום ופסטלים ...
תעוז | רחל סופר
שישי > 11:00-15:00, טל. 0542329956, בהזמנה מראש // תשלום במזומן / bit
הבית של זוהרה -
“קוסקוס בלָבן, דגים באדום, ולחם בית עגלגל” אירוח בצבעי הפפריקה תוצרת הבית, ממטבחה המרוקאי מסורתי של האשה החמה. סלטים במלרע וקונפיטורות בהא הידיעה.
פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה
האוכל המרוקאי של עליה
“החגיגה של עליה”
בכישרון יוצרת עליה מטבח מרוקאי אישי, המשלב מסורת, עדכנות ובריאות.
עליה מגישה ארוחת ממולאים בירק, בפרי, בתבשיל ובקינוחים. הפתעות לעין ולחך...
בכל שישי תגיש עליה תפריט עשיר משתנה: קדרות בשר, קציצות בשקדים ותאנים, לביבות צמחוניות, ארטישוק ממולא, סלטי בריאות, עוגיות מרוקאיות משובחות ומאפים מסורתיים לפורים.
גפן | עליה גבאי | כשר
שישי > 11:00-15:00, 08-8582103 // 052-2442804,בהזמנה מראש // תשלום במזומן, פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה
הקובה של לילי עזיז
“קובה בלוף הבר וחמוצים משמחים”
מטבח כורדי משובח ועשיר בטעמים. מרקי קובה שונים, ביניהם מככב הקובה של אמא של לילי, הקובה האדום, לצידם ממולאים עסיסים, קציצות דשנות ומג’דרה של חיטה.
זכריה | לילי עזיז | כשר
שישי > 11:00-15:00, 050-7380869, בהזמנה מראש // תשלום במזומן, פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה
החיים בלבנט
החיים בלבנט living in the levant
יסמין ומוסה משלבים מסר של סובלנות דתית ותרבותית באוכל ערבי כפרי מסורתי. הם מזמינים את המתארחים לשלב ארוחה בסיור כפרי-פלאחי, להתהלך בסמטאותיו, לבקר בשדה הירק ובמטע הזיתים.
עין ראפה | יסמין ומוסא
שישי-שבת > 11:00 עד הערב, 052-8283710 // 052-2878951, [email protected] , בהזמנה מראש // תשלום במזומן, פתוח כל השנה בהזמנה מראש
עין רפה | סדנאות בטעם הכפר
בבית החיים בלבנט ״living in the levant“
נשות עין רפה מזמינות לסדנאות של הדגמה והתנסות, מעבירות מסורת עתיקה של אוכל כפרי בלאדי ועונתי.
פעילות מלאת רגש וטעמים, ידע וכישרון שאתן ואתם מוזמנים לחוות.
איך ממלאים את עלי לשון הפר? איך מכינים קארסים עם זעתר טרי, איזה מאפה מתוק מסורתי עדיין עלום מעין וגלוי בכפר?
אלו ועוד יתגלו בפניכם במלוא הטעם באווירה חמה ושמחה.
שבת > 11:00-14:00, הזמנות ופרטים > יסמין ברהום 052-8283710 , בהזמנה מראש // תשלום במזומן
דודה לאה
“ארוחה בטעם של חיבוק”
דקיקה ונמרצת מתרוצצת לאה בביתה השופע אור, קטיפות וכלים יפים. היא מארחת, מפנקת ולא מפסיקה לחייך תוך כדי “מזיגת“ אוכל בשפע. לאה תגיש קוסקוס מרחף עם מפרום עסיסי. ממולאים מכל המינים. סלטים מרוקאים שוברי קלישאות בטעמם, חמוצים תוצרת בית, לימון כבוש כובש, פרנה מענגת וקונפיטורות לקינוח לצד תה נענע מרענן.
צור הדסה | לאה
22-23.3 שישי-שבת > 11:00-15:00, 052-5705283, [email protected], בהזמנה מראש // תשלום במזומן, כל השנה בימי שישי פתוח למכירת אוכל
ענת ושולי מארחים
“אויר הרים צלול, ריח תבשילים,
יין ונוף קסום”.
ענת ושולי אוהבים לשמח ולארח, מבשלים בהשראת המטבח הירושלמי, ומטבחים אזוריים ומביקורים ברחבי העולם.
מגישים סינייה בתרגום אישי, mini ממולאים, ספינקופיתה (פילו עם תרד ופטה) מעורב ירושלמי במעורבות אישית, ”קימה”-תבשיל שכבות ירושלמי, ”חציל של פעם”-מתכון מוותיקות המושב ויין הבית מיקב יהודה השכן והמצויין.
הקינוחים של ענת מול הנוף ההררי מהווים סיום מענג.
שורש | שולי פלג
שישי-שבת > 12:00-20:00, 050-2861349 // 02-5338141, [email protected], בהזמנה מראש // תשלום במזומן, פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה
מהבית שלנו רואים את הים...
חווית אירוח אצל בת ודן, עם מרקים ולחמים מיוחדים, יין או בירה ותערוכת תכשיטים בעיצוב ובעבודת יד של בת, במחירים מיוחדים לפסטיבל.
אין צורך להזמין מקום.
כסלון משק 55 | בת ודן , שבת > 11:00-16:00, 054-4666799, תשלום במזומן / המחאות / bit
הבית של סלווה
“קראסים שמנמנים ועופות ממולאים”
סלווה ועוודאלה, מבשלים קלאסיקה ערבית ביתית, מקומית ועונתית. ירקות ממולאים (עלי גפן, לשון הבר, חצילונים, מקלובה, קראסים של תרד או בשר, מנסף של בשר כבש בקשיו ושקדים ברוטב יוגורט חם, עוגיות תמרים ב־12תבלינים, סלטים בשפע ועוד מנות שמוגשות בחום שבאהבת האירוח.
עין נקובה | סלווה
שישי-שבת > 12:00-17:00, 054-3355353/4 // 054-3373652, בהזמנה מראש // תשלום במזומן ואשראי, פתוח שישי שבת כל השנה /לקבוצות בהזמנה
מרק בערפל
רותי ודפנה, השילוב בין אמנות לבישול - הוא המתכון שלנו! אנחנו מציעות מגוון מרקים ביתיים וצבעוניים: קרם עגבניות, בטטה בקוקוס, עדשים, פטריות ומרק כרובית... בדגש על טעם עכשווי. המרקים מוגשים בקערות לחם אישיות ומלווים בשלל תוספות משובחות. אצלנו תמצאו גם חליטות תה מצמחי ההר, סקונס עם חמאה וריבה תוצרת בית, יין משובח מהיקב המקומי ולקינוח קעריות מרק שוקולד מתובל.
כל זאת מול נוף מטורף ואם ממש ממש תרצו נזמין בשבילכם גם ערפל.
רותי פינס | שורש
שישי > 11:00-17:00 / שבת > 11:00-18:00, 052-4241894 // 050-8827731, [email protected], בהזמנה מראש // תשלום מזומן / Pepper Pay, פתוח כל השנה בהזמנה
ארוחת שף של רומנים
שף שימי סרן עם שף דניאל כץ במחווה אולטימטיבית לסבתה אידה ולסבתה פאני, השפים העכשוים מפליאים להכין ארוחה מלאה מהמטבח הרומני הביתי המשובח.
מנות ראשונות כמו ממרח שעועית, איקרה, ירקות כבושים משל בית, מרק צ׳ורבה או מרק שעועית בסגנון סרמורה, דרך מנות עיקריות כמוסקה, גולאסו (גולש) רוסולה, סרמלי כרוב ממולא, פירושקי תפוח אדמה ובצל, גיווץ וממליגה כמובן ועד לקינוחים: הפפנאש וקוזונק שמרים.
כיסלון | שימי סרן
שישי 1.3 / שבת 2.3 > 12:00-18:00,054-9777101,בהזמנה מראש, תשלום במזומן / bit, פתוח כל השנה לקבוצות
אצל יונה באהבה
יונה מארחת עם הלב בין קירות ביתה הקטן, המעוטרים בציוריה.
התפריט במטבחה לקטני ושופע:
מרק קובה סלק, חריימה, קוסקוס וסלטים שונים.
מנת פתיחה לכבוד הפסטיבל: מאפה בצק עלים עם פטריות. פשוט וטעים.
אשתאול | יונה כהן
שישי-שבת > 11:00-18:00, 052-5717624, בהזמנה מראש // תשלום במזומן
בראנץ׳ טורקי של שבת
ארבע עלמות חן ואמא ג’ינג’ית שהנחילה להן את אהבת הבישול וסעודה משפחתית בשבת - בראנץ’ של שפע כי זו ההגדרה (ולא קלישאה), מאפים, סלטים, מתוקים והרבה אנרגיה צעירה בגינה ירוקה.
יוגשו בואויס, בורקיטס, טבולה טורקית, ז’ז’יק, בבא רנוש, מאפה תרד בפילו, עוגת סולת תפוז, מאליבי(מעדן אורז חם ומתוק), בקלוואה של הבית וכמובן טרבדוס נפלאים....
במיוחד למטיילים בפסטיבל: סלי פיקניק יפים מקנבס
תוצרת מותג הבית “לבן ובת”, נפתחים למפה, מלאי כל טוב המגיע מן המטבח המשובח של ליבנת ובנותיה.
עמינדב | משפחת אוחיון, שישי > 10.00-15.00,שבת > 10.00-15.00, ליבנת 054-2868162/1, אבי 054-2886816, בהזמנה מראש // תשלום במזומן והמחאות
Chez Natalie אצל נטלי
נטלי, קונדיטורית בעלת ותק של 25 שנה, בוגרת (Cordon Bleu) באה מבית צרפתי איטלקי שעסק ביין ואוכל טוב.
הבראנץ’ שתגיש מתאפיין בטעמים קלאסיים ומוגש במרפסת נוף עוצר נשימה. חלת בריוש, ביצה עלומה עם סלמון, תפוחי אדמה מוקרמים, ירקות טריים ואפויים, קינוחים אישיים משובחים, מיני פאטיסרי ועוד מעדנים מהמטבח הצרפתי.
נחושה | נטלי פונטנה אבו
שישי > 9:30-15.00, טל. 055-6670749, www.cateringnatalie.com, בהזמנה מראש, תשלום במזומן/ bit / Paybox
עינת ושטפן מארחים דהבה הודית
דוכן אוכל הודי עשיר בטעמים, צבעים וריחות מהמטבח של השף איתי אפרת.
צלחת טאלי, סמוסה-צ’אט, צ’אנה מסאלה ותבשילי קארי בסגנון אוכל רחוב.
לשבת בהגשה עצמית על בסיס מקום פנוי או לקחת.
שריגים ליאון | סטודיו “אמנות בנעליים”
שבת > 10:00-16:00, סדנאות שף כל השנה, איתי 050-7472775, עינת 050-6897783
מאפיית ״ברדלי״
מאפיית לחמי שאור ממיטב המסורת הארופאית, לחמים גרמנים, דנים הולנדיים וצרפתים.
במהלך הפסטיבל המאפייה תהיה פתוחה בימי שישי 8:30-15:00 לחמים מאפי בוקר צרפתיים וכריכים.
בימי שבת 11:00-16:00 פיצה איטלקית, מאפה פידה טורקי.
בירות שתייה וארטיקים טבעיים.
שריגים ליאון | אורן שמואלי
שישי > 8:30-15:00, שבת > 11:00-16:00, 050-5753548, בשבת > 050-6674468, תשלום במזומן / pay box
מאפיית”אישלחם”
אישלחם” היא מאפייה קטנה ואיכותית במושב תעוז, אשר מתמחה בהכנת לחמי מחמצת וסוגי מאפים שונים. לחם כוסמין וזעתר, פרג ואגוזי לוז, שיפון זרעי כוסברה וגרעיני דלעת הם רק חלק ממגוון המאפים המעניין והטעים שמציעה המאפייה בפסטיבל.
תעוז | משק 31 | אייל תמיר | כשר
שישי > 9:00-13:30 , שני, רביעי וחמישי בהזמנה מראש, 054-8115272, תשלום במזומן / bit, פתוח כל השנה
עדי יוגב - טאבון מקומי
טאבון מקומי - פוקאצ’ות בהשראת העמק.
הפוקאצ’ות עושות כבוד לאנשים ולמה שגדל בעמק - עדות שונות, אנשים מיוחדים, צמחי ליקוט, וצמחים עונתיים משתלבים יחד לפוקאצ’ות מלאות דימיון וטעם.
פוקאצ’ות עם עלי גפן טריים, תבשיל הודי, גבינה מקומית שאנחנו מעשנים לבד, טאג’ין מרוקאי, לוף הבר הם רק חלק מהחגיגה...
ישיבה במטע הזיתים מול נוף משגע, בירה מקומית, כנאפה מהטאבון והמון אווירה
אין צורך להזמין מקום.
אביעזר | עדי יוגב
שבת > 10:00-16:00 למעט שבת 2.3, 052-5446584 // 052-5993340, [email protected], תשלום במזומן, פתוח כל השנה באמצע השבוע, לקבוצות בהזמנה מראש | כשר
ג׳פטו פיצה בר
לאחר שנים של עבודת נגרות פתח אסף מסעדה איטלקית ים תיכונית, בה מוגשות פיצות נפוליטניות דקות ואיכותיות, ארוחות בוקר, קינוחים הנעשים במקום ודבש ״רזאלה״ מהמכוורת הביתית.
בג׳פטו עובדים עם חקלאים ויצרנים מקומיים כמו מחלבת זלצר, בירה מוסקו והסיידר של חמוטל ותומר.
אסף מעשיר את ג’פטו במפגשים מוזיקליים והרצאות, הוא בנה במו ידיו מקום לקהילה.
צור הדסה | אסף תעוז
שני-רביעי > 9:00-22:00, חמישי > 9:00-24:00, שישי > 8:00-15:00, 052-5377772 | 02-5889499, כל אמצעי התשלום
טאבון חברתי Restaurkids
ילדים למען הסביבה | מסעדה חברתית
בחצר הנעימה עם מוזיקת רקע, ירדדו, יאפו ויגישו ילדי שכבת ה’ משריגים ארוחה עם מסר של נתינה. תפריט מותאם לילדים ולמבוגרים הכולל: פיצות היישר מהטאבון, ברוסקטות עם מטבלי הבית, לימונדה טרייה עם צמחי תבלין מהגינה. סנגרייה/ סיידר תפוחים.
הילדים בחרו לתרום את ההכנסות מהאירוע לעמותת “מטה יהודה אוהבת חיות“ ולעמותת ״פתחון לב״. תבואו, יהיה טעים!
שריגים ליאון | אילנית
שבת > 2.3 11:00-13:00 // 14:00-16:00, שבת > 9.3 11:00-13:00 // 14:00-16:00, 050-7871668 | בהזמנה מראש // תשלום במזומן
לאכול עם סחלבים
דוד ודניאלה זילברשטיין-אסלן, חברי הקיבוץ, הקימו מחדש את חממת הסחלבים יחד עם בית קפה-מסעדה בסגנון איטלקי.
השימוש בתנור איטלקי מיוחד עם פיצות ופוקצ’ות מקמחים משובחים ומגוונים. בפסטיבל תוגש מנת “התרפקות” - “משה בתיבה” גרסת גורמה חלבית.
המקום מואר, ירוק ומעוצב עדכני / כפרי. מבנה חממת הסחלבים הוקם לפני עשרות שנים ע”י יצחק נבט, חלוץ בתחום הסחלבים בארץ. בשנת 2017 החממה נסגרה סופית.
קפה חממת הסחלבים | מעלה החמישה
שישי > 8:00-15:00, 02-5347500 // דניאלה 054-6686871, בהזמנה מראש // תשלום במזומן ואשראי, פתוח כל השנה
בחצר של עופר-לאוהבי הבשר
בנוף פסטורלי של הרי יהודה, בתוך גינת תבלינים פורחת, יוצר עופר בשתי ידיו את החלום.
חגיגה של טעמים, אומנויות ומפגש.
נתחי בשר משובחים מהמעשנה ומהפלאנצ”ה, פיוז’ן של טעמים ייחודיים בהשראת טיוליו של עופר במטבחים שונים ברחבי העולם. חוויה אינטימית ואישית של אירוח, מלווה בהסברים, סיפורים ומפגש אנושי חם וקרוב.
מטע | עופר אביב
שבת > 12:00-17:00, 054-7910480, בהזמנה מראש // תשלום במזומן, בחצר של עופר - חפשו אותנו בפייסבוק, פתוח כל השנה בשבת בהזמנה מראש. ארועי בוטיק וסדנאות עישון בשרים.
נפלאות הגריל הארגנטינאי
יעל ואבי משלבים את הידע והניסיון בן 30 שנה, ומחברים בין נפלאות הגריל הארגנטינאי, למטבח הכפרי מקומי.
בסככה שבקיבוץ נתיב הל”ה, צופים על הנוף המוריק של עמק האלה, אתם מוזמנים ליהנות מנתחי בשר, הניצלים לאיטם על הגריל הענק כמיטב המסורת, מסלטים וירקות בתנור, צ’וריסוס וכנפיים ברוטב מיוחד, יין ובירה מקומיים, קינוחים יצירתיים ועוד.
נתיב הל״ה | יעל ואבי רוזנבוים
שבת > מ־ 12:30 עד חשיכה, 054-5987231 // 054-4341282, בהזמנה מראש // תשלום מזומן והמחאות, פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה
פוד טראק masaeat חוות “אחים למשק”
מתחם חווייתי של משפחת חכימי.
מהmasaeat יוצאות מנות שף בסגנון הפודטראק העולמי: המבורגר אנטריקוט, המבורגר צמחוני ללא גלוטן, טורטיות מכסיקניות ועוד.
D.J. מלווים את כל שעות הפעילות.
במקום מגדלים עשבי תבלין ומרפא.
מוזמנים להנות ולקטוף בהנאה ובצניעות.
בכל שעה עגולה, בימי שישי
מפגש עם גידי חכימי הבעלים והיזם,
והסבר על החווה המשפחתית.
בכניסה לכפר אוריה | כשר
חמישי > 17:00 עד חצות ויותר, שישי > 12.00 עד שעה לפני כניסת השבת, 054-2244463, תשלום במזומן ואשראי, פתוח כל השנה
מסעדות בהר
מאג’דה
מטבח ייחודי ואיכותי, המשלב את המטבח המקומי הערבי והמטבח הישראלי העכשווי. מיכל ברנס ויעקוב ברהום, מגישים תפריט עונתי ויומיומי מתחלף, הכולל תבשילי ירקות, גבינות, דגים ובשר. בכל שבתות הפסטיבל, תגיש מיכל חמין מרוקאי ביתי-סחינה.המסעדה הציורית (מעשה ידיו של יעקוב ברוך הכשרונות) בכפר הציורי מתבססת על תוצרת אזורית ויינות מיקבי הרי יהודה.
עין ראפה | מיכל ויעקוב
חמישי > 12:00-16:00, שישי > 9:00-23:00, פתוח כל השנה בהזמנה מראש
שבת > 10:00-16:00, 02-5797108, בהזמנה מראש // תשלום אשראי ומזומן
מוזה בהר
אוכל ואירועים בשרי כשר, מול נוף עוצר נשימה מלא מוזה.
לכבוד פסטיבל האוכל - המנה של אמא: תבשיל בקר, בפורט ושזיפים, ציר עגל ותמרים וירקות שורש. ולטבעונים נשות המוזה ממליצות על השווארמה הטבעונית שלנו...אוכל עושים באהבה וכמובן עם המון מוזה.
שורש | מוזה בהר | כשר, ראשון-חמישי > 12:00-23:00, שישי > 11:00 עד כניסת השבת
02-6246897, תשלום במזומן ואשראי, פתוח כל השנה
“רשטא” - מסעדה “פלאחית” | מהאדמה לצלחת
מסעדת שף ערבית כפרית של רנם ברהום, שף וחקלאי. חומרי הגלם הם מקומיים עונתיים, כגון טלה, שמן זית, חמאה מעושנת, עשבי בר ופטריות שהוא קוטף בשדות וביערות הסמוכים.
פירוש השם “רשטא” הוא מאכל עדשים ואטריות ביתי מסורתי שיוגש בימי הפסטיבל. מנות ברוח המקום כמו סמבוסק חלקי פנים, פוכארה - תבשיל נתחי בקר בירקות שורש ושדה, אפויים בכלי חרס עטוף בבצק על לבנים חמות לצד תבשיל חיטה ירוקה מעושנת.
עין ראפה | רנם ברהום
שני-חמישי > 12:00-23:00, שישי > 14:00-24:00, שבת > 9:00-22:00, 02-9948520. בהזמנה מראש // תשלום אשראי ומזומן
פתוח כל השנה בהזמנה מראש--
קפה על המים
מים, דשא ועצים ירוקים, פרחי בר וקפה משובח. מאיר ואיתן דואגים להגיש לכל המשפחה אוכל ועוגות שהוכנו בידיים מקצועיות. לכבוד הפסטיבל הם הכינו שקשוקות בשלל טעמים - קלאסית, ירוקה, מתובלת בנוסח קוצ׳ין ופיקנטית בנוסח מרוקו. מסילת ציון בכניסה, שישי-שבת > 9:00-17:00, 054-2604311, פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה
בראנץ׳ מלון יד השמונה
“בראנץ’ כפרי בנוף הררי”. במסעדת המלון המשקיפה לנוף ציורי של הרי יהודה, מוגשת ארוחת הבראנץ׳ הידועה באיכות ובשפע מרכיביה: לחמים, גבינות משק, סלטים רעננים, דגים, פשטידות ועוד. הארוחה מוגשת במזנון ללא הגבלה. במיוחד לפסטיבל: חפשו את הפינה הפינית. יד השמונה, שישי > 9:00-12:30, 02-5942000, בהזמנה מראש // תשלום במזומן ואשראי, פתוח כל השנה, למעט חגים
מלון צובה “הבראנץ’ המתחדש”
הבראנץ’ העשיר משתבח בטאבון חדש עם מאפים מלאי טעם וריח. האוויר הצלול בראש ההר והנופים הנשקפים מהחלונות והמזנונים שבמקום מעוררים תאבון, שמחה והנאה.
ניתן לשלב במסגרת הבראנץ’ סיור יין ביקב צובה וסדנת טעימות יין בליווי יינן היקב פול דאב.
הסיור יוצא בשעה 10.00 מלובי המלון. צובה | מלון צובה | כשר למהדרין, שישי > 10:00-14:00, 02-5347090, www.belmont.co.il, בהזמנה מראש // תשלום במזומן ואשראי, פתוח כל השנה
בטבע ומהטבע
ברבהר | קפה מסעדה
מרצ’י ואמיר, בהתמדה מלאת אהבה, הצמיחו ממטבחי אמותיהם מטבח עם אמירה אישית קולינארית - מנות צמחוניות, טבעוניות ובריאות מחומרי גלם של יצרני בוטיק מקומיים. במרפסת הנוף נבנה טאבון אבן שהגיע מאיטליה, בו אופים מאפים יחודיים כמאפה הבלקני המפורסם של המקום וכפיצה נפוליטנית כהלכתה.,
חניון נחל קטלב, ראשון-שבת > 9:00-17:30 (בחורף) 02-5333889
מוכנים לקפה, מאפים וקינוחים מ7:[email protected], תשלום במזומן ואשראי, פתוח כל השנה
נורה - מטבח מקומי
סיור ליקוט וארוחת ליקוטים מקומית ועונתית בתקופה הכי יפה של השנה.
ארוחת 6 מנות עשירה שכולה מבוססת על ליקוטי העונה ובהשראת אמא אדמה.
כולל יין בוטיק מקומי. מטע | שבת > 12:00-15:00, 052-8333844 בהזמנה מראש, תשלום במזומן / bit / pepper pay, פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה
סדנת ליקוט וארוחת שף בחוות קיימא
נדב, שף ראשי בקייטרינג לואיזה ומנהל סלאופוד ירושלים ואביבית, מייסדת המרכז המקצועי לליקוט ומחברת הספר “הטעם שבטבע״ - המדריך המקצועי לליקוט צמחי בר ומרפא בישראל, חוברים לסדנת ליקוט ובסופה ארוחת שף בחוות קיימא. בחווה מגדלים ירקות אורגניים ומעסיקים בני נוער אשר נשרו ממערכת החינוך, בשיתוף עם הקהילה המקומית.
הסיור יתקיים באזור בית זית ויסתיים בארוחה עשירה בחוות קיימא, שתורכב מצמחי הבר שנלקט ומירקות אורגנים של החווה. יין ילווה את ארוחת השף.
בית זית | חוות קיימא, נדב מלין ואביבית ג’וטי ברקוביץ, שבת 16.3, שעת מפגש 9:30, בהרשמה מראש // 052-8657370, תשלום באשראי
מחלבת עיזה פזיזה | משק צבן
מסטודנט לתואר שני בביולוגיה וחקר תפוח האדמה בפינלנד- לגבן במחלבת עיזים קטנה בטל שחר. אלון צבן מוקף ב-15 השנים האחרונות בעיזות פזיזות המניבות חלב, ממנו מייצר באהבה יוגורטים וגבינות משובחות, מהן ארבע הנושאות את שם ארבעת הנשים המשמעותיות בחייו: רות אשתו, שושי אמו, שרי ונוגה בנותיו (מבין 5 ילדיו).
אתם מוזמנים לבוא לטעום ולהתמכר.
סיורים חינם בימי שישי של הפסטיבל: בשעות > 10:00, 12:00, 14:00. טל שחר | כשר למהדרין, ראשון- שישי > 8:00-16:00, 08-6102876, www.izapzizadairy.com
סיורים וסדנאות בהזמנה מראש, תשלום מזומן ואשראי, פתוח כל השנה לפרטיים ולקבוצות
טחינא - מפעל בוטיק לייצור טחינה
הטחינא של מיכל היא סיפור מיוחד.
מיכל, פסיכולוגית בעברה והיום טחינאית, תגולל את סיפור הטחינא הייחודית בארץ, לצד היכרות מרתקת עם צמח השומשום.
טעימות בשילובים מפתיעים מהטחינא, המופלאה בטעמה ובבריאותה, תוגשנה להשלמת חוויית האירוח.
נתיב הל״ה | מיכל מלמד | כשר, שישי > 8.3, 22.3 בתאום מראש, שבת > 11:00-16:00, 02-9900213, [email protected], תשלום מזומן / אשראי / המחאות, פתוח כל השנה לקבוצות בתאום מראש
הפלאפל של רות
בחצר הירוקה ורחבת הידיים של אוריאל ורות אלבז, תוכלו להתענג על פלאפל טרי וירוק עם ניחוח נפלא או להנות מגרגירי חומוס נימוחים וסלט קצוץ לצד לימונענע קרירה וכמובן סחוג ירוק שעובר במשפחה מאם לבת.
שריגים | רות אלבז, שבת > 2.3, 9.3, 16.3, 11:00-16:00, 052-2346356, תשלום במזומן
יין ואוכל, בירה ותירוש
משק עיני - פאר
יין בוטיק מקומי ובירה המבושלת אצלנו ומהחבית ללא תחתית.
בימי חמישי חגיגה של הבשרים הטובים ביותר, לחמי מחמצת וסלטים מיוחדים הכל בניצוח קולינארי של השף אלי מזרחי.
בימי שישי שקשוקה ועופות בגריל עם לחמי מחמצת וסלטים מיוחדים. עם טעימות של היין, הבירה, ושמן הזית המדהים. בסיור והדרכה במשק, ביקב, במבשלת הבירה ובכרמי הזית.
סיורים יוצאים ב-11:00, 13:00, 15:00, טל שחר | כשר, חמישי > 19:00-23:00, שישי > 10:30-15:00, 052-6288591, בהזמנה מראש // תשלום מזומן/אשראי/bit/paybox
יקב קדמא
ביקב חוויה ייחודית המשלבת את היינות האיכותיים עם גבינות גורמה, לחמים ממאפיית בוטיק מקומית, סלטים והפתעות - הכל מוגש ביקב מרהיב ביופיו מול הנוף.לינה סלוצקין, בעלת היקב וילידת גיאורגיה, יצרה מטבל עגבניות מיובשות בשמן זית עם תיבול גיאורגי אופייני (המיובא ישירות משווקי טביליסי), ”חמלי סונלי”. בכך חיברה את הים התיכון לשורשיה הגיאורגים, כפי שעשתה עם כדי היין הענקיים, תוספת מקורית שלצד הגבינות והיין.
כפר אוריה | יקב קדמא
ראשון-חמישי > 10:00-16:00, שישי-שבת > 11:00-15:00, בכל שעה עגולה סיור וטעימות בתשלום, 054-9195156 // 02-9927894, [email protected], בהזמנה מראש // תשלום מזומן ואשראי, פתוח כל השנה
יקב כרם ברק: הבראנץ׳
יוסי רוזנברג יינן, גבן ואופה משלב בין אהבותיו במטבח ואהבתו לאנשים לכדי אירוח מפנק בנוף מרהיב של כרם ושדות.
בכל שישי בפסטיבל מוגש בראנץ’ אביבי הכולל לחמים, מאפים וקישים, סלטים, אנטי פסטי, מטבלים וגבינות תוצרת בית, מוזיקה משמחת, יינות היקב ועוד מיני הפתעות.
22.3 בראנץ’ מוזיקלי ואלכוהולי
שמח במיוחד לכבוד שושן פורים.
בקוע | יוסי רוזנברג | כשר, שישי > 9:00-15:00, 052-6288591, בהזמנה מראש // תשלום מזומן ואשראי, פתוח כל השנה בימי שישי
לה טרה פרומסה
יקב בוטיק ומסעדת שף משפחתית. סנדרו ואירית משלבים מסורות בישול מהמטבח האיטלקי והקוצ’יני עם מטבח מקומי ועונתי, ”slow food” כהלכתו. ניתן לשלב בארוחות את יינות היקב המיוצרים מזנים יחודיים בעלי אופי איטלקי.
בתוספת לתפריט הקבוע:
1-2.3 > מעושנים, 8-9.3 > דגים, 15-16.3 > קוצ׳יני, 22-23.3 > איטלקי, קיבוץ גת | סנדרו ואירית
חמישי > 19:00-22:00, שבת > 12:00-17:00
שישי > 12:00-16:00, 19:00-22:00
050-5684775, [email protected], בהזמנה מראש // תשלום מזומן/אשראי/המחאות, פתוח כל השנה בהזמנה מראש
יקב נבות, מבשלת פפו
מתחם אירוח יפיפה המגיש בראנץ’ חלבי עשיר בלב הכרם. מוטי בוהדנה מפליא בכל מעשה ידיו. יין, בירה וסיידר דובדבנים, פוקאצ’ות טעימות, סלטים מיוחדים, גבינות משובחות ממחלבת בוטיק וקינוחים מצויינים.
צלפון | מוטי ולילך בוהדנה | כשר
ימי שישי > מ-9:30 - לוודא שעת סגירה. משתנה לפי כניסת השבת. 054-5304576 // 02-9992291, [email protected], בהזמנה מראש // תשלום מזומן ואשראי, פתוח כל השנה בימי שישי
“הסבים שותים” - מרתף יינות האזור
ב’הסבים שותים’ תבחרו את המרכיבים הטובים ביותר להכנת כריך כלבבכם אותו תצרפו ליינות ולבירות המיוחדים של האזור.
אמא שלי לא השקיעה במטבח אולי הייתה זו המסורת של משפחה אינטלקטואלית שהמזון לרוח חשוב יותר מהכול. את הסנדוויצ’ים לביה”ס הכנו בעצמנו, את פרוסות הלחם מרחנו בגבינה לבנה או במרגרינה קשטנו בזיתים מגולענים או בעגבנייה ומלפפון לפי העונה. ‘הסבים שותים’ מציע חוויה מתקנת עם לחמי מחמצת ממאפיות מקומיות, גבינות בוטיק, וממרחים ומתאבנים ביתיים. וכמובן, המשקאות המשובחים מיוצרים באזור.
צור הדסה | הורד 316
שישי > 10:00-15:00 צמחוני /טבעוני, נגישות רק לחצר האירוח, 054-4874898,בהזמנה מראש // תשלום מזומן/אשראי/bit, פתוח כל השנה מלבד בשבתות
מבשלת שריגים | בירגארדן
“וואלה, כמו באירופה”
לא הרחק מתל-עזקה, מקום בו נמצאו כדי בירה מלפני 2700 שנה, ממוקמת מבשלת בירות הבוטיק של שריגים. במקום בירגארדן מקסים עם בירה איכותית, זוכה בפרסים ומדליות מ-7 סוגים ואוכל מגוון שהולך טוב עם בירה כמו נקניקיות עסיסיות, שניצלונים, צ’יפס, פיצה ומרק כפרי בתוך לחם.
שריגים ליאון | עופר ואוהד | בירה כשרה
שישי, שבת 20.5 > 10:30-17:00, 073-2725313, [email protected], www.srigim-beer.co.il, תשלום במזומן ואשראי, הבירגארדן פתוח בסופ״ש כל השנה
משק יין הנס שטרנבך
מסעדה ים תיכונית כפרית במסורת ”slow food”, בסוכת גפנים הצופה,אל נופי הקסם של גבעות עדולם.
גדי ושולה משלבים חומרי גלם מקומיים ועונתיים במקצוענות ויצירתיות. נתענג בפסטיבל עם מנה ובה ארבעה סוגי שרקוטרי בשריים: ברזאולה,
קורנד ביף, רוסט ביף ולשון כבושה. ביקב: סיורים, טעימות וקניית יין.
פתוח כל השנה לקבוצות, בהזמנה
בראנץ’ וטעימות ביקב מטלר
הבראנץ’ מתהדר באוכל ביתי ובגבינות בוטיק, שקשוקה, ממרחים, מזטים מעשה ידיה של לאה, סלטים, לאבנה וגבינות תוצרת בית. קינוח המלבי מוגש ברוטב העשוי מאחת מהקונפיטורות העונתיות שרוקחת לאה. מוגש לצד בירות וסיידר של מטלר ויינות היקב.
בנוסף - סיור ביקב וטעימת יין.
עגור | לאה והיינץ, שבת > 10:00-18:00, 050-2802554 // 054-4512045, [email protected], בהזמנה מראש // תשלום מזומן ואשראי, פתוח כל השנה בשבת
מוזיקה יין ואוכל ביקב הדר
15.3 שישי > 14:00 יערך קונצרט מוסיקה קלאסית קלה.
4 נגנים, חברי התזמורת הפילהרמונית הישראלית, יפליאו בנגינתם. הקונצרט יחל בשעה 14:00. כשעה לפני הקונצרט נפתח דוכן נודלס בסגנון פיליפיני ונמזוג יין שלנו.
הקונצרט והאוכל בתשלום.
פתוח בימי הפסטיבל ליחידים ולקבוצות קטנות (סגור ב-8.9 במרץ).
עגור | בת שבע > 054-4612812, פיטר > 050-2325110, בהזמנה מראש, תשלום במזומן/אשראי
יקבים מארחים בפסטיבל
יקב שורק | קיבוץ נחשון
היקב יהיה פתוח ב-8.3 וב-15.3 , 8:00-11:00, 08-9450844 // 050-9450844
יקב גיזו | מושב גיזו
פתוחים למבקרים במהלך כל ימי הפסטיבל > 11:00-15:00, 053-9197711, 02-9992060
“פרי וארץ צורן” | מושב נחושה
סיור והדרכה מפי הכורמת סמה צורן ”על הגפן ומה שמסביב”. ביקור ביקב הביתי ובמרתף המיוחד, צפייה בסרט וטעימות מהתירוש האורגני הנדיר בטעמיו ומהיין.
שישי 1.3, 8.3, 22.3 | הדרכה 1 > 11.30| הדרכה 2 > 13.00 , רצוי להרשם מראש | 050-5856393
יקב יהודה | מושב שורש
יינות אישיים - עבר, הווה, עתיד, פתוח בימי הפסטיבל לסיורים בכל שעה עגולה. שישי > 11:00-14:00, שבת > 11:00-16:00, 054-4638544
יקב יפו | מושב נווה מיכאל
שישי > 11:00-17:00, שאר הימים בתאום. 054-4523201
יקב ספרה | גבעת ישעיהו
היקב מתמקד בייצור יין לבן איכותי. שישי שבת > 10:00-15:00 , www.spherawinery.com, 054-5905727 // 02-9938577
יקב האלה | קיבוץ נתיב הל”ה
פתוח לביקורי טעימות במהלך פסטיבל האוכל, בימי שישי > 9:00-13:00. עדיף בתאום מראש. 02-9994885
מבשלת באסטרס | א.ת נחם
מארחת מבקרים בימי שישי של הפסטיבל > 10:00-14:00. בתאום 054-6381103
אמנות ואומנות עם אוכל
אמנות בנעליים, סטודיו אמנות בנעליים מארח את החוויאג’ של סבתה על כוס קפה עם עוגה של אמא גאולה וטעימות של החלה השוייצרית( Berner Butter Zupfe), מבית אמו של שטפן.
סיור בן 20 דקות בסנדלריה, בתפריט - איך מכינים נעליים ומתי הן נכנסות לתנור?
סיור 11.00 // 13.00 // 15.00, ללא עלות, שריגים | רח’ כרמים 19 | עינת ושטפן קדמי
שבת 10:30-17:00, הסטודיו פתוח למבקרים גם בשישי, שעות פעילות 10:30-17:00, 050-6897783
תשלום אשראי / מזומן / bit, סטודיו אמנות בנעליים מארח את החוויאג’ של סבתה על כוס קפה עם עוגה של אמא גאולה וטעימות של החלה השוייצרית( Berner Butter Zupfe), מבית אמו של שטפן.
גלריה קקאדו - מזון לנשמה ולרוח אוכל טעים גלריה מרהיבה ואירוח אמנותי בלב שמורת טבע פורחת מידיה המוכשרות של רעות נבנה תפריט ובו תבשילי קדרה צמחונים ואקזוטי בשילובים מפתיעים של ירקות העונה, קטניות ועשבי תיבול מקומיים, על בסיס אורז.יוגשו מרקים משובחים, פוקצ’ה/פיצה בטעמים מקוריים המשלבים זעתר אורגני חובזה גבינות ושמן זית בייצור עצמי ומיצים טבעיים.
סדנאות לכל המשפחה, מוזמנים ליצור ולצייר על חפצים וכלים שקשורים למטבח ולתרבות הארוח והאוכל. שישי > 10:30-14:00 וכל השבוע בתאום.
חשיפה ראשונה של קולקציית תכשיטים בשילוב עץ וזהב. תערוכת מברשות ומטאטאים שהפכו ע”י רעות לחיות מקוריות ואנשים.
צפרירים | גלריה קקאדו, שבת > 10:30-16:00, ביקורים בגלריה, 02-9998922 // רעות 052-8625271, www.kakadu.co.il, בהזמנה מראש מזומן // אשראי // המחאות, פתוח לסדנאות וקבוצות > כל השנה
סטייליסטיות יוצאות מן הארון שבת, 9.3 “מה שנשים אוהבות” 10:30-17:00 | סטודיו אמנות בנעליים, בגדי מעצבות, טיפים והדגמות סטיילינג על נשים אמיתיות, צורפות תכשיטים בהשראה מן הטבע
חשיפת קולקציית האביב של אמנות בנעליים.
מתוק בתוך כל הירוק הגלריה של סבא - caja chocolaterie, שילוב מחמם לב, מתוק ומרהיב בחצר משפחתית, בין גליה לוי השוקולטרית המקורית והמחדשת ואביה האמן והפסל נסים לוי, אוטודידקט ברוך כישרון ודמיון.
בפסטיבל סיור עצמאי בגלריית הפסלים, ומכירת שוקולד בעבודת יד. ניתן להזמין סיורים מודרכים בגלריה וסדנאות שוקולד בתיאום מראש ובתשלום.
צפרירים | מס’ 5 | כשר, ימי שישי > 1.3 10:00-15:00, 8.3 12:00-15:00, 15.3 10:00-15:00, גליה 052-3404536, בתיאום מראש // תשלום במזומן, ww.cajachocolaterie.com
“העוגות של אבא” בעמק קטן בין כרמים ושדות...שוכנת לה קונדיטוריה ביתית קטנה ובה מייצר אלעזר עוגות וקינוחים. אתם מוזמנים להצטרף לאחת משפע הסדנאות, למבוגרים ולמשפחות. או לעצור לטעימה ורכישה במקום.
סדנאות למבוגרים: שמרים, מלוחים, קינוחי כוסות. סדנאות לילדים: עוגיות,
תמונות: depositphotos.com