החברה הכלכלית לפיתוח מודיעין עדכנה השבוע כי הושלם פיתוח אפליקציית המשחק לכל המשפחה - "סודות בתיתורה". האפליקציה משלבת טיול ברחבי הגבעה עמוסת ההיסטוריה וערכי הטבע לצד שימוש בטכנולוגיה של מציאות רבודה ומשחקי חשיבה ודעת לכל המשפחה בעזרת המכשיר הסלולארי.
אפליקציית המשחק ״סודות בתיתורה״ מזמינה את המטיילים להרפתקה ידידותית המיועדת לכל המשפחה בגבעה המיוחדת בעיר, משחק המשלב טבע, היסטוריה, וטכנולוגיה של מציאות רבודה (AR ).
מטרת המשחק להגיע אל שלושה אתרים בגבעה, אליהם מנווטים בעזרת מפת המשחק. בכל אתר מוצב שֶלֶט משחק, אליו יש לכוון את מצלמת המכשיר הנייד (מתוך המשחק). כאשר מתקבלת המחשה וירטואלית, משחקים ומגלים סוד הקשור למקום. בדרך לאתרים אוספים על גבי המסך מטבעות עתיקים, וכן לעיתים צצות על הדרך משימות לדרך ופיסות מידע, שתמיד נחמד לדעת.
שלטי המשחק מציעים הסבר המלמד על המקום. זוהי הזדמנות לשוחח עם הילדים, לעורר סקרנות, לשאול שאלות ולדמיין: איך היה פה פעם?
האפליקציה פותחה במיוחד עבור החברה הכלכלית מודיעין, על ידי חברת "דגן&ויזקייפ", המתמחת בפיצוח רעיון ופיתוח אפליקציות.
כזכור, לפני כשנה הסתיימו העבודות להנגשת גבעת התיתורה על ידי חכ"ל בשיתוף ותיאום עם קק"ל, החברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים ורשות העתיקות. מטרת העבודות, הנגשת הגבעה לכלל הציבור ויצירת אתר טבע ומורשת מוסדר, מטופח מרתק ומסקרן לבילוי, תרבות ופנאי עבור תושבים ומבקרים שיכולים ליהנות מאתר ארכיאולוגיה ומורשת מרשים ובו אלמנטים ארכיאולוגיים מהעיר, "כיתות בטבע" עם אמפי המאפשר חיבור להיסטוריה ולטבע למטיילים במקום.
את המידע אודות הגבעה, ההיסטוריה שלה ובעלי החיים והצמחייה שעליה, יוכלו המבקרים לקבל מ-"מודי", הדמות המודיעינית שמלווה את אתרי הטבע והמורשת של העיר ולאורך שבילי התיתורה יוצבו שלטי הסבר והמחשה עם עמדות קוליות וסימון QR שיאפשר מידע מורחב מאתר האינטרנט של העירייה, וכן יאפשר למטיילים לקבל מידע באמצעות הטלפון החכם שברשותם, נוסף על המידע שנמצא בשלטים.
ראש העיר, חיים ביבס: "אחד האתרים היפים ביותר בעיר שלנו זו גבעת התיתורה שהיא אתר הטבע והמורשת הגדול והחשוב במודיעין מכבים רעות. ביחד עם כל הארגונים הירוקים, רשות העתיקות, רשות הטבע והגנים והארגונים הירוקים אנו משקיעים משאבים רבים בהנגשתה של הגבעה, למען כל המטיילים והמבקרים בה. הוספת משחק המשפחתי המשלב מציאות רבודה, משחקי חשיבה בין בני המשפחה ומידע על הגבעה ועל הצמחיה ובעלי החיים הגדלים בה יהפוך את הגבעה למוקד משיכה גדול יותר לתושבי העיר ולמבקרים מחוץ לעיר."
חבר המועצה, מחזיק תיק שימור אתרים, שמעון גואטה: "כמחזיק תיק שימור אתרים ומורשת , אני רואה חשיבות רבה לחיבור התושבים לאתרי הטבע בעיר המייצגים את יופייה של העיר, את ההיסטוריה של עם ישראל ואת ערכי הטבע של האזור בו אנו חיים. המשחק המשפחתי "סודות התיתורה" מהווה עוד אבן דרך לחיזוק מעמדה של התיתורה כאתר טבע עירוני אותו אנו מנגישים לתושבים ולמבקרים מחוץ לעיר ובכך תורמים לחיזוק הזיקה של התושבים לעיר ולסביבה, ומאפשרים להם ליהנות ממרחבים טבעיים, ממש בפתח הבית."
להורדת המשחק - www.dagans.co.il/titora