מאת: גיא גפן | צילום בשער: רקפת מנדה
חבר מועצת העיר מטעם סיעת 'מודיעין חופשית', איתי אלמוג-בר, הגיש שאילתה במסגרתה דרש לדעת מדוע לא קיים תפקיד רכז קהילה גאה בעיר, זאת למרות שלדבריו נאמר לו כי קיים תפקיד כזה כשבפועל ישנה עובדת סוציאלית בשליש תקן שאחראית על כך. "באתר העירייה, לפחות עד לפני מספר ימים, אין זכר לתפקיד כזה", מציין אלמוג- בר, "אפשר להגיד שעובדת סוציאלית בשליש תקן עושה הרבה דברים, אבל היא בטח לא יכולה להקדיש את כל כולה לכך".
זאת ועוד, אלמוג-בר וחברו לסיעה גלעד ביהרי הגישו הצעה לסדר לגבי הקמת שירותים לכל המגדרים במבני ציבור בעיר - חדרי שירותים ללא הפרדה בין גברים לנשים.
היוזמה להצעה נבעה מכך, שישנם לא מעט אנשים בקהילה הגאה שאינם מגדירים עצמם באופן מובהק במגדר מסוים, למשל טרסנג'נדרים. "לאיזה שירותים הם אמורים להיכנס? גם ילדים בבתי ספר כבר נתקלים בבעיה הזו כשהם הולכים בהפסקה לשירותים. כמובן שמתלוות לכך הקנטות והצקות, בחו"ל כבר קרו מקרי תקיפה כאשר טרסנג'נדרים נכנסו לתאי שירותים", טוען אלמוג-בר, "בהצעה לסדר שהגשתי, הרעיון הוא שבכל מבנה ציבור יהיה אזור שירותים אחד כלל מגדריים. אוניברסיטת תל-אביב כבר יזמה את הרעיון ב-2016", הוסיף חבר המועצה.
מחזיק תיק הקהילה הגאה בעיריית מודיעין, שחר מי-און בתגובה: "נושא משרת איוש רכז לקהילה הגאה במודיעין עלה מספר פעמים על ידי, מול ראש העירייה, כחלק מהפעילויות שאני מבצע למען הקהילה הגאה בעיר, יחד עם שותפי תפקיד נוספים שנותנים מענה לקהילה. התפקיד מחולק היום במספר אגפים בעירייה וראש העירייה לא מאשר מינוי פיזי של אדם אחד כרכז ואישר יותר סמכויות והגדלה של אחוזי משרה באגף. לשירותים חברתיים מ- 30% ל -50% ע"י אשת מקצוע עו"ס במינוי של אדם אחד בחצי משרה לטיפול בנושאים הנדרשים לקהילה. הוא סבור כי קיימים מוסדות וגורמים אשר כל אחד במסגרת תפקידו נותן מענה והתייחסות לצרכים (לנוער הלהט"ב, במסגרת מרכז הצעירים, עו"ס להט"ב ברווחה למשפחות הפונים). לאור התנגדותו של ראש העירייה, חרף הבקשות החוזרות והנשנות, ניאלץ בשלב זה להסתפק בקיים ולשלב ידיים, להגדיל היקף התקן של עו"ס להט"ב ולהמשיך להוביל תהליכים בתחום".
מעיריית מודיעין מכבים רעות נמסר בתגובה: "בעירייה יש שני תקנים המיועדים לטיפול ולסיוע לקהילה הלהט"בית. באגף לשירותים חברתיים יש עו"סית לתחום זה. בשנת העבודה 2019 תפקיד זה היה מוגדר כשליש משרה ובשנת העבודה 2020 נפח המשרה יגדל לכדי חצי משרה. בנוסף, יש תקן של משרה מלאה של רכזת ייעוץ והכוונה באגף הנוער, שבמסגרת תחום תפקידה מוגדר בעיקר טיפול בקהילה הלהט"בית. באתר העירייה קיים דף מידע, אשר מנוהל מזה חמש שנים על ידי עו"סית קהילה, בשיתוף עם נציגי פורום קהילה גאה בעיר, ובו פרטים על פעילויות הקהילה והעירייה לרבות קישורים לקבוצות החברתיות ודרכי התקשרות עם העובדים הרלוונטיים.
באשר להצעה לשירותים כלל מגדריים, העירייה פועלת על פי התקנים המקובלים לשירותים ציבוריים."
רעיון מעולה!
שירה | 10:14 08.11.19