מאת: חלי וינשטיין * צילומים: ארמונד אזולאי ויח"צ

100 מילה על המרואיין

מסימילאנו די מטאו, 41, נשוי ליונית, ואב לליאם (בן 6) ולמילה ורומי, תאומות בנות 4, זוכה העונה החמישית של מאסטר שף ששבה את ליבנו, רצה לגור בכלל בתל אביב, אבל מאז הגיע לשכונת הפרחים, במודיעין, לפני שלוש שנים הוא מודה: "אין מקום טוב יותר לגור ולגדל בו ילדים מאשר מודיעין". מסימילאנו מסתבר, הוא שף עסוק במיוחד שמעביר את המורשת האיטלקית בדרכו הייחודית, בפעילותו כשף פרטי באירועים פרטיים בהם הוא מבשל לסועדים שלו מנות איטלקיות אותנטיות השזורות בסיפור חייו, דרך סדנאות בישול (בקרוב יפתחו גם בכפר אורנים) והדרכת טיולים קולינאריים באיטליה המשלבים הרבה ריגוש וטבע.  

- מה הדבר הראשון שאתה עושה כשאתה קם בבוקר? 

אני הולך לשתות מים. שמעתי שזה ממש טוב לבריאות לשתות כמה כוסות מים בבוקר. אחר כך אני נכנס מיד לענייני ארגון הילדים, הלבשה והכנת אוכל לגנים ומשם קדימה, לעבודה.

- מה הכי מרגש אותך?

גוד ניוז. העבודה שלי מביאה לי המון אושר ואם יש לי הזדמנות לנסוע במסגרת העבודה לטייל או לטוס, זה בכלל נפלא. כל מקום חדש שאני רואה מרגש אותי, גם אם הוא קילומטר מהבית שלי וגם אם הוא במרחק אלפי קילומטרים, אני מאוד אוהב לטייל והכי מקסים בעיני זה ליהנות מהטבע.

"אנשים רואים בי דמות מצחיקה וחשוב לי להגיד שאני לא שחקן, זה אני. אני פותח את הפה ומה שיש לי בראש יוצא, אנשים אוהבים את זה. אני לא מדבר שטויות, אני פשוט מספר על החיים שלי ובא עם האמת שלי, אני חושב שעדיף ככה, פשוט להיות אמיתי, ואני שמח שאנשים אוהבים לשמוע אותי"

- מה מצחיק אותך?

בדיחות טובות מאוד מצחיקות אותי אבל הכי מצחיק אותי זה אנשים בארץ, שאומרים שהם מכינים אוכל איטלקי אמיתי, הם מופיעים בטלוויזיה ומראים מתכונים ואפילו לאיית נכון את שם המנות הם לא יודעים, זה ממש מצחיק אותי. זה נפלא לעשות פיוז'ן, אבל לפחות אל תגידו שזו מנה איטלקית מקורית...

- מה מעצבן אותך?

כשאנשים מרגישים בנוח לגעת בי, בעיקר כשהם רוצים להצטלם איתי. אני שמח להצטלם תמיד עם כולם ואף פעם לא אומר לא, אבל יש כאלה שנדחפים, קופצים עלי, נוגעים בי, צועקים, אפשר לעשות הכל בצורה עדינה יותר, לא חייבים לצעוק. עוד דבר שמעצבן אותי זה שאנשים נוהגים לאט בצד השמאלי של הכביש.

- לאיזו תקופה בעבר היית חוזר אם היית יכול?

לשנות ה-70, בגלל הרוק'נרול. זה היה האביב החדש של אירופה והמוסיקה היתה מדהימה. החלום שלי זה להתעורר יום אחד ב-1975 וליהנות מכל המוסיקה שאני אוהב, כמו לד זפלין, מצד שני, אני מעדיף ליהנות ממנה עכשיו, כשאני בגיל הנוכחי שלי, כי אם הייתי שם, היום הייתי מבוגר וממש לא בא לי. רוצה להישאר כמו שאני היום.

"יצא לי לפגוש את שמעון פרס באחד האירועים ואז הוא שאל אותי מתי אני מבשל לו ועניתי לו 'בשמחה, יום אחד אגיע ואבשל לך משהו טעים', אבל אחרי חודש הוא נפטר. חבל לי שלא הספקתי. מצד שני בישלתי הרבה ארוחות מיוחדות לכל מיני אנשים, כאלה שאוהבים אוכל איטלקי והזמינו אותי לבשל עבורם ומה שמיוחד בעיני זה לא רק הבישול אלא הסיפור שלי שמתבל את החוויה, שאני מספר להם על החיים שלי, הזיכרונות שלי"

- מהי הצלחה בעינייך? 

ההזדמנות הנפלאה להיות אבא ובעל ובאותה הזדמנות לעבוד בעבודה שאני אוהב, לעשות אותה בדרך שלי, עם היושרה והאמונה שלי.  לפעמים אני מרגיש שה-24 שעות לא מספיקות לנו לעשות הכל, זה די מלחיץ אבל כשעושים סדרי עדיפויות ומנהלים את הזמן, אפשר להספיק. מבחינתי זה קודם כל המשפחה וכמובן אחריה העבודה, שני הדברים שבלעדיהם אי אפשר לתפקד, וכשאני הולך לישון ויודע שהספקתי לעשות את כל מה שרציתי, אני שמח.

- למה אתה הכי מתגעגע?

לתקופה שהיינו ילדים, והזמן היה נראה ארוך ולא נעלם כל כך מהר. כשהייתי ילד תמיד שאלתי מתי כבר יבוא הערב, זה היה נראה לי מאוד רחוק והיום בלי לשים לב הזמן טס ויש לנו כל כך הרבה דברים להספיק לעשות. אלו אותן 24 שעות אבל היום הן פשוט עפות מהר יותר... אני גם מתגעגע למקומות שטיילתי בהם כשהייתי בן 22 בערך, תמיד כשעברתי ממקום למקום התגעגעתי למקום הקודם.

- ספר על הארוחה הכי מיוחדת שהכנת ולמי?

אספר על ארוחה שרציתי מאוד להספיק להכין ולא יכולתי – יצא לי לפגוש את שמעון פרס באחד האירועים ואז הוא שאל אותי מתי אני מבשל לו ועניתי לו 'בשמחה, יום אחד אגיע ואבשל לך משהו טעים', אבל אחרי חודש הוא נפטר. חבל לי שלא הספקתי. מצד שני בישלתי הרבה ארוחות מיוחדות לכל מיני אנשים, כאלה שאוהבים אוכל איטלקי והזמינו אותי לבשל עבורם ומה שמיוחד בעיני זה לא רק הבישול אלא הסיפור שלי שמתבל את החוויה, שאני מספר להם על החיים שלי, הזיכרונות שלי. זה כייף גדול לדעת שאנשים נהנים מהאוכל וגם ממה שאני מספר להם וזה משמח אותי.

"הייתי חוזר לשנות ה-70, בגלל הרוק'נרול. זה היה האביב החדש של אירופה והמוסיקה היתה מדהימה. החלום שלי זה להתעורר יום אחד ב-1975 וליהנות מכל המוסיקה שאני אוהב, כמו לד זפלין, מצד שני, אני מעדיף ליהנות ממנה עכשיו, כשאני בגיל הנוכחי שלי, כי אם הייתי שם, היום הייתי מבוגר וממש לא בא לי. רוצה להישאר כמו שאני היום"

- מה מעסיק אותך בימים אלה?

אני עושה טיולים קולינריים באיטליה, בסופ"ש הקרוב אני יוצא עם קבוצה ומתוכנן לנו טיול נפלא שמשלב חוויה קולינרית עם פעילות ספורטיבית וטיולי טבע שמתחיל בדרום איטליה, באברוצו, במקום שבו גדלתי. מתוכננים לנו סיורים מעניינים בשווקים ובמקומות האותנטיים, סדנאות להכנת גבינות ונקניקים, ארוחות במסעדות מיוחדות ובין השאר טיול אופני הרים כולל שינה בטבע על ראש הר שמתנשא ללמעלה מ-3,000 מטר ועוד.

- מה המשפט שהכי מאפיין אותך?

באיטליה אומרים "אל תעשה היום את מה שאתה יכול לעשות מחר"...אולי בגלל זה הם בבעיות, אבל בישראל זה בדיוק הפוך, צריך לעשות ולהספיק הכל וכמה שיותר מהר. האמת שאני מרגיש כמו ישראלי לכל דבר, האנרגיה שלי ישראלית לגמרי.

- אם תגיע לאי בודד, מה המאכל הראשון שתכין שם?

- דבר ראשון אחפש פירות על העץ, זה הכי בטוח כי זה גדל למעלה ואין סיכוי שחיה השתינה על זה (צוחק)

- על איזה מרכיב מזון לא תוותר לעולם?

יין.

- כמה זמן אה גר בעיר ומה אתה הכי אוהב בה?

נכנסנו לגור כאן ב- 1.4.2014, כבר 3 שנים ואני מאוד אוהב שהיא עיר שמותאמת לילדים והכי הכי טובה לגדל בה ילדים. רציתי מאוד לגור בתל אביב וחשבתי שמודיעין תשעמם אותי אבל היום לא הייתי מוותר על מודיעין, יש לנו כאן חברים טובים והכל נפלא ויש לי קשר טוב עם העיר, אני מרגיש שאני גר בה 23 שנים ולא 3 שנים.

- מנת האוכל שהמשפחה שלך הכי אוהבת שאתה מכין?

רביולי, הילדים הכי אוהבים את זה. 

- יש מאכל שמעולם לא התנסית בהכנה שלו?

כמובן שיש ואני גם חושב שזה בסדר, אני מעדיף לאכול תבשיל שמישהו מתמחה בו, שיודע איך להכין אותו מהשורש, שסביב האוכל הזה יהיה גם סיפור מעניין. אני בטח לא צריך להגיד לישראלי איך להכין את החריימה, נכון? אז אני נהנה מהבישולים שאשתי מכינה וכשמגיע הזמן לאוכל איטלקי, זה הזמן שלי לדבר ולהראות מה שאני יודע לעשות הכי טוב.

- יעד החופשה המועדף עליך בארץ או בעולם?

כשהייתי ילד, כל החיים הייתי על חוף הים והתבוננתי על האוניות שמגיעות, ואנשים היו יורדים לעיר לטייל בה והחלום שלי היה לשוט באוניה. אני רואה בזה חופש אמיתי. לפני שנה קיבלתי קורס סקיפרים כמתנה ליום הולדת ואני לומד ומחכה לצאת עם החברים והמשפחה לשייט ביוון, כרתים, סיציליה...

- מה הסוד שלך?

אנשים רואים בי דמות מצחיקה ושחוב לי להגיד שאני לא שחקן, זה אני. אני פותח את הפה ומה שיש לי בראש יוצא, אנשים אוהבים את זה. אני לא מדבר שטויות, אני פשוט מספר על החיים שלי ובא עם האמת שלי, אני חושב שעדיף ככה, שפוט להיות אמיתי, ואני שמח שאנשים אוהבים לשמוע אותי.