הביקור של המשלחת מאוקראינה במערכת החינוך של מודיעין מכבים רעות, נבנה מתוך רצון להכיר את מערכת החינוך העירונית ואת המענים הניתנים בבתי הספר ובקהילה. את פני המשלחת קיבלו נציגי מנהל החינוך העירוני ובראשם סגנית ראש מנהל החינוך העירוני, מירי חוגרי, שהסבירה על מערכת החינוך בעיר. כמו כן, ליוותה את הביקור ליזה סמנדוייב, רכזת תכניות מצוינות בעיר, שתרגמה את הביקור ואפשרה להתגבר על פערי השפה והתרבות.
הביקור סיור בבית הספר "גוונים" לחינוך מיוחד, בדגש על ייחודיות המענים שהוא מעניק לאוכלוסייה מיוחדת זו. סיור בבית הספר היסודי "יחד" בדגש על ייחודיות בית הספר כמשלב דתיים וחילוניים, סיור בבית הספר אורט עירוני ד', שייחודיותו בתחום הטכנולוגי אשר משלב ערכים גם בתחומי הטכנולוגיה ובבית הספר "ברנקו וויס", המאפשר מענים ייחודיים לנוער הזקוק למסגרת חינוך עוטפת ומכילה יותר. כמו כן, ביקרה המשלחת במרחב המצוינות העירוני ונחשפה להעשרה הניתנת לתלמידים המחוננים מהעיר ומהאזור במסגרת "מרכז מעלות" וכן, ללימודי ההעשרה החוץ בית ספריים המגוונים, הניתנים לתלמידים מצטיינים בעיר, עם תכניות הכוללות גם פיתוח מצוינות ומנהיגות בתחומים שונים.
המשלחת חתמה את ביקורה בסיור בספריה העירונית "כרמים" שם למדה על מערך הספריות הייחודי של העיר והקשר בין מערך הספריות לבתי הספר, וכן, במרכז פסג"ה- פיתוח סגלי הוראה, מרכז ההשתלמויות למורים של העיר והסביבה.
זוהר דביר, נשיא מועדון רוטרי מודיעין: "פרויקט זה מקשר בין מערכת החינוך בארץ ואוקראינה ומחבר עולמות. בציפייה להמשך קשרי הידידות בין שני העמים בפרויקטים נוספים."
בדברי הסיכום של נציגי המשלחת הדגישה תמרה נדובור, את הלמידה המגוונת אותה חוו, כמו את החשיפה לאיכות בתי הספר והתלמידים. "באוקראינה החלה רפורמה בתחום החינוך והביקור הוא חלק מהלמידה שתסייע לנו בשינוי. אנו שמחים על שהגענו אל מערכת החינוך שלכם ויוצאים עם רעיונות רבים ומגוונים בכל תחום. החיבור לערכים מורגש בכל בתי הספר שבהם ביקרנו והחיבור של בעלי התפקידים והתלמידים אותם פגשנו, מה שמסביר את הצלחת התלמידים. אנחנו מרגישים שיש עוד הרבה מה ללמוד ונשמח לחזור ולבקר בעיר."