צילום: דובר צה"ל
מדי שנה נבחרים 120 חיילים וחיילות שנבחרו לקבל אות הצטיינות נשיא המדינה ולהשתתף בטקס החגיגי והמרגש בבית הנשיא ביום העצמאות, בזכות היותם דוגמה ומופת.
השנה, ביום העצמאות ה- 73 למדינת ישראל, תעמוד בין שורות המצטיינים במדשאת בית הנשיא גם סמ"ר נעה אהלי, תושבת מודיעין מכבים רעות, שנבחרה כיוון שהפגינה הצטיינות בתפקידה והיוותה דוגמה אישית לחבריה ליחידה.
סמ"ר נעה אהלי, בת 21, משרתת כפרמדיקית בגדוד שחר של חטיבת החילוץ. באוגוסט 2018, לאחר שהייתה חניכה במכינה הקדם צבאית "המכינה העולמית" התחילה נעה קורס פרמדיקים ולאחריו שובצה בגדוד שחר של חטיבת החילוץ בה היא משרתת בשנה וחצי האחרונות. במסגרת התפקיד היא אחראית על הכשירות הרפואית של כלל הלוחמים והחובשים בגדוד. ובנוסף, בתעסוקה מבצעית על תפיסת כוננות רפואית ויציאה לפעילויות מבצעיות.
"אני רואה בתפקיד שלי שליחות" סיפרה נעה והוסיפה כי "עם כמה שמשמח אותי לדעת שנתתי את הטיפול הנכון לפצוע שמגיע אלי, יותר מרגש אותי שחובש בגדוד מספר שידע מה לעשות בזכות האימון האחרון או שאחת הלוחמות משתפת שראתה תאונה בסופ"ש בבית וזכרה מה לעשות מהתרגול שהעבירה".
עוד מספרת נעה כי התרגשה מאוד לשמוע שהמפקדים מצאו אותה כמועמדת ראויה להצטיינות, היא מתרגשת מהמעמד ושמחה על הזכות.