יום השואה הבינלאומי צוין ב-27.1 ובאגף לשירותים חברתיים מספרים על הליווי והדאגה לניצולי השואה תושבי העיר, לאורך כל השנה, שמתעצמת אף יותר בתקופת הקורונה.

במודיעין מכבים רעות חיים כאלף ניצולי שואה, רובם מוכרים ומלווים על ידי האגף לשירותים חברתיים בתכניות רבות המופעלות ע"י אנשי מקצוע ומתנדבים. בין התכניות הבולטות, מועדון "קפה אירופה", המאפשר לניצולי השואה מקום מפגש חברתי אחה"צ, מועדון "מופת" לניצולי שואה המאפשר מפגשי בוקר וקבלת ארוחות חמות, תכניות סל"ב – ביקורי בית לניצולי שואה מרותקי בית ותכנית "אוזן קשבת"- שיחות טלפוניות וליווי מקצועי וחברתי לניצולים.

בנוסף, מנגיש האגף זכויות לניצולי שואה באופן תמידי ובפעילויות יזומות. כך למשל, מגיעים פעם בחודש נציגי הרשות לניצולי שואה במשרד האוצר, לקדם את מימוש זכויותיהם של ניצולי השואה בסבך הבירוקרטיה.

בצל הקורונה, על אף המגבלות, התקיימו פעילויות למען אוכלוסיית שורדי השואה בעיר, בין היתר, התקיימו מפגשים בפארקים ברחבי העיר, אירועים מוסיקליים "עד הבית" בחצרות, בגינות ובחדרי המדרגות, הדלקת נרות בחנוכה, ספריה ניידת להשאלת ספרים עד הבית באמצעות סטודנטים ומתנדבים ומפגשי נערות עם ניצולות ונשים מהקהילה שסרגו יחד צעיפים לקשישים.

מדי יום שישי מגיעים בני נוער, בני ובנות מצווה לבתי שורדים חברי 'קפה אירופה' עם תשורה צנועה כאות לתשומת הלב ולהעברת המסר- שאנחנו לא שוכחים אותם לעולם!

עמיעד טאוב, המשנה לראש העיר ומחזיק תיק שירותים חברתיים: "פחות מ-180,000 אודים מוצלים מאש חיים כיום בקרבנו ואנו מחויבים לכל אחד ואחת מהם. יום הזיכרון הבינלאומי לשואה הינו רק יום אחד בשנה שנועד להזכיר לכולנו את חובתנו המוסרית השוטפת כלפיהם. את חובתנו כעם וכמדינה למאבק באנטישמיות הפושה ואת חובתנו כנציגי הרשות לדאוג לכל צרכיהם של ניצולי העיר, החל ממיצוי זכויות דרך תיעוד סיפורם וכלה בוידוא כי כולם יחוסנו ובדאגה לכל מחסורם. נעשה הכל על מנת לעמוד בחובתנו".

מהאגף לשירותים חברתיים נמסר כי הם מנסים להגיע לכל ניצול שואה בעיר, אם במקרה ידוע לכם על תושב או תושבת העיר אשר אינם מוכרים לאגף, ניתן לפנות בטלפון - 0732326406