עסק שהוא משפחה ובית

המטבחון של סימה הוא עסק שהוא בית בכל מובן של המילה. ריחות ותבשילים ביתיים, ממש מבית אמא, ילדים מגיעים לארוחת צהריים אחרי בית הספר, לקוחות באים לקחת הביתה, למשפחה, וגם המשפחה של סימה – 4 ילדים בוגרים ועצמאיים בדיוק כמוה, מגיעים למקום עם ילדיהם יום יום כדי לאכול, כאילו באו לבית של סבתא. צמוד מכולם הוא דור, בן הזקונים, אשר עובד צמוד לאמא כבר 5 שנים, מאז שהשתחרר מהצבא. הוא יד ימינה בכל הנוגע למכירה, ניהול ולוגיסטיקה וגם נשלח מטעם העסק להשתלם במכללת השף.

"העסק הזה עבורי הוא מקום של אהבה, נתינה וסבלנות, וכמובן מקור פרנסה. אני אוהבת את מה שאני עושה ומקפידה תמיד על 'סירים קטנים', בדיוק כמו בבית, כדי שאוכל להקפיד על התוצרים ולשבח את הטעמים", היא מספרת.

"אני אוהבת את מה שאני עושה" | סימה חדד

תבשילי כל העדות, גם במקום, גם במשלוחים וגם לאירועים

ספק אם היום היו קוראים למטבח של סימה 'מטבחון'. המסעדה מאובזרת, גדולה ונוחה לעבודה. מכינים בה מדי יום מנות עיקריות, תוספות, שפע של סלטים, דגים, ופינוקים מיוחדים וגם צמחונים יוכלו למצוא במקום מגוון רחב של תבשילים ומטעמים המתאימים להם ובהם ממולאים באורז וירקות, לביבות בטטה, תפוחי אדמה, קישואים ופרסה וגם קציצות (לא רק צמחוני אלא טבעוני!).

המגוון במטבחון רחב ומפואר ותוכלו למצוא בו מנות של כל העדות, החל מהמטבח הטוניסאי, דרך המטבח הכורדי, המרוקאי והעירקי וכלה במטבח הפולני. כל אחד יכול למצא בו את המטעמים שהוא אוהב, כזה שמציף זכרונות ילדות, מקוסקוס, מפרום וקובה ועד קיגל, גפילטעפיש וורניקה. את המאכלים מבשלת סימה מדי יום מחומרי הגלם הטריים והאיכותיים ביותר והתפריט מגוון, עשיר ומתחלף.

לא רק ב"מטבחון" מאכילה סימה אנשים רבים, היא מספקת גם שירותי קייטרינג לחברות ולאירועים פרטיים כגון ימי הולדת, מסיבות נשואין, חינות, בריתות או אזכרות (עד 150 איש), אליהם מתגייסת סימה עם חבילות הקייטרינג שלה – הבסיסית של סימה, המומלצת, או המפנקת של סימה עם אפשרות לכשרות מהדרין / הרב מחפוד, ולמעוניינים גם עם שירות קייטרינג מלא וכל הלוגיסטיקה.

גם קייטרינג לאירועים

בכל יום שישי מוצע במסעדה תפריט מגוון ועשיר במנות מיוחדות, טריות וטעימות לקראת שבת או חג. את כל המנות הנפלאות תוכלו גם לקבל עד הבית באמצעות שירות המשלוחים של המסעדה.

משלוחים עד הבית

פתאום באמצע השגרה - קורונה

לקראת אמצע מרץ התכוננו במטבחון של סימה לעניינים שבשגרה - הכנות לשיפוץ, החגים שבפתח, משלוחים קבועים לחברות הייטק ואחרות בליגד ובישפרו סנטר, חמגשיות אשר מגיעות לבתי ספר בעיר, האכלת משפחות רבות, כולל המשפחות הפרטיות שכוללות את הילדים והנכדים ועוד ועוד. ואז באה הקורונה. התגובה הראשונית הייתה, כמו אצל כולם, לחץ מהמגפה, מהמצב ומהאווירה שלא הכרנו. "אבל אותי לא שוברים", מספרת סימה, "התלבטתי לרגע ומיד החלטתי – לא סוגרים. ממשיכים ככל שניתן. יש לקוחות שסומכים עלי ואני חייבת להמשיך ולתת את השירות. נאלצנו כמובן לבצע הרבה התאמות לאור הנחיות משרד הבריאות, לא ניתן היה לשבת במקום וגם המשלוחים היו צריכים להיות מתואמים, אולם הסתדרנו עם הכל. לאנשים לא הייתה אנרגיה, אבל מבחינתי גם זה היה אתגר. גם כשהיינו סגורים ביום ראשון, חיכיתי שיום שני יגיע ושנחזור ללקוחות, לא משנה באיזו דרך".

מנת הדגל של סימה - קוסקוס אמיתי, טרי וטעים

כעת, חזרו במטבחון של סימה לשגרה מלאה. השיפוץ כבר מאחוריהם וכל לקוח שמגיע יכול להבחין בריצוף החדש, בריהוט המקסים ובמיתוג הנפלא אשר הם רק תוספת לאינסטלציה שחודשה כולה ולמטבח ששודרג על פי תקני משרד הבריאות, וסימה, יחד עם כל הצוות, ממשיכים לתת שירות מכל הלב, עם הקפדה על כל הנחיות משרד הבריאות, כולל כפפות, מסכות וכל המיגון.

מסעדה משופצת ומחודשת

שלא על מנת לקבל תמורה

אולי לא כל תושב בעיר אוכל קבוע אצל סימה אבל כולם שמעו על הקשר ההדוק של סימה לתחום הרווחה. יש מי שצמאים וזקוקים לאהבה ולנתינה ובדיוק ברגע זה היא נכנסת לתמונה. ואכן שמה של סימה נקשר לאיילת אברהמי ומירב הרשקו אשר עושות ימים כלילות למען רווחתן של משפחות נזקקות בעיר, ולא רק. סימה מחוברת אליהן וגם אל רונית שטייגמן ממחלקת הרווחה ושמחה לתרום לכל פנייה. את מרבית הנהנים מהאוכל במקרים אלו היא אינה מכירה. "למשל היום הייתה לי פנייה שסיפרה על קשיש שהשתחרר מבית החולים לאחר האשפוז", היא משתפת," שלחתי לו כמובן מספר מנות שיספיקו לכמה ימים. קורה גם שיש פניות פרטיות. כך למשל בתקופת הקורונה התקשר אלי גבר שביקש שאשלח לו אוכל וציין שאפילו דלק כדי להגיע אלי אין לו. וכמובן שנרתמתי לעזור ושלחתי לו מכל טוב".

לפרטים נוספים והזמנות -> המטבחון של סימה