ביום שלישי 25.12, הגיע לגבעת התיתורה צוות המסמנים הרשמי של הוועדה לסימון שבילי ישראל. בוועדה שהינה ועדה ציבורית, פועלים החברה להגנת הטבע, רשות הטבע והגנים, קק"ל, משרד החינוך, משרד התיירות ועוד נציגים של גופי ציבור וסיירים ותיקים.
הצוות הגיע לסמן בגבעה שביל אחד, שמחבר למעשה את השבילים שסומנו עד כה בשלושה צבעים שונים – שחור, ירוק ואדום. קביעת המיקום המדויק בו יעבור שביל טיילות, כוללת שיקולים שונים, כמו נקודות עניין אליהן הוא מוביל, ואף התבוננות בשבילים הקיימים כבר במקום, אשר נכבשו ברגליהם של אלפי הולכי רגל קדומים.
הצבע לשביל המסומן החדש הוא ירוק, והוא סובב את גבעת התיתורה באופן טבעי ובתולי באורך של כ-2 ק"מ. כך, שהוא מיועד להליכה רגלית מהנה שאינה מונגשת, עבור חובבי הטבע והטיולים. השביל כולל צמחיה רבה, בורות מים וטרסות חקלאיות, כאשר בעונת החורף נצפית כבר פריחה יפה של כלניות ורקפות לאורכו של השביל.
שמעון גואטה, מחזיק תיק תיירות ומורשת: "גבעת התיתורה היא אחת מנכסיה החשובים של העיר במורשת, בהיסטוריה המפוארת וכמובן, בהיותה אתר טבע נפלא לטייל בו. השביל המסומן הסובב את הגבעה ישמש את כל חובבי הטבע לצד, העבודות החשובות שבוצעו בגבעה שחושפות ומדגישות עוד יותר את יופייה וייחודה. אני מזמין את כולם לצאת ולטייל במיוחד בתקופה זו, בה הגבעה מוריקה ופורחת".
אביטל יוגב, מנהלת קהילת מודיעין בחברה להגנת הטבע: "האמירה "חכם השביל מן ההולך בו", המיוחסת לעזריה אלון, ממייסדי החברה להגנת הטבע, מקפלת בתוכה את ההכרה שתוואי של שביל כולל בתוכו את חוכמת ההמונים, ועלינו להיות קשובים אליו. אנו מזמינים את כולם לבוא ולהתרשם מיופיו של השביל ומגבעת התיתורה בכלל."
שביל הטיול החדש הסובב את הגבעה, מצטרף לפרויקט רחב ההיקף שמבצעת העירייה באמצעות החכ"ל יחד עם קק"ל, רשות הטבע והגנים והחברה להגנת טבע. מטרת העבודות היא להנגיש, לחזק ולחבר את האדם עם הטבע והמקום המספר סיפור היסטורי, לצד טבע מקומי קסום עם פינות חמד רבות, שחזורי פריטים חקלאיים, גן ארכיאולוגי ועמדת הסברה קולית לצד שילוט מסביר פנים אודות המקום.