תירס זה נשנוש שאני מאוד אוהבת. מתירס טרי אפשר להכין פולנטה רעננה, לצלות על הגריל, לבשל במים עם מעט סוכר ואז לקבל תירס קלאסי או שאפשר לקחת את התירס ממש ממש רחוק ולעטוף אותו במרינדה מגניבה מעט אסיאתית אבל בסגנון טיפה מהעולם הספרדי (הרבה רואים שם את התירס עם ציפויים מגניבים).

התירס שלנו יהיה מכוסה במרינדה סופר טעימה ושימושית כי היא טובה לכל כך הרבה דברים חוץ מתירס. שווה לשמור קרוב. בשר, עוף, בטטה, ועוד ועוד רק תנסו. את המרינדה אנחנו בונים על מרכיב אחד שמהווה הגוף ועליו בונים טעמים. המרכיב המנצח הוא מיונז! כן. בחום הוא מאבד את הטעם ואת הצבע הלבן, הוא נהיה שקוף אך עדיין שומר על הכשירות של המרינדה. לכן את המרינדה הבאה תוכלו לשנות לפי טעמכם ולפי הייעוד של הארוחה שמסביב.

מומלץ לנסות שילוב של הדרים, או יותר לכיוון הטעם המעושן של פפריקה וכמון. אם לא תנסו, איך תדעו? קדימה למטבח

המצרכים

תירס (המרינדה מספיקה ל-8 קלחים שלמים)
½ כוס צ'ילי מתוק
¼ כוס סויה
½ כוס מיונז
¼ כף חרדל (אני השתמשתי בחרדל דיז'ון שה עם הגרגירים)
2 שיני שום
2 כפות סוכר חום (אפשר להמיר בדבש/סילאן)

כלים

סכין וקרש, פומפייה, תנור, קערה לערבוב, סיר לבישול התירס

אופן ההכנה

1. מבשלים את התירס לפי הוראות המשווק. אפשר גם תירס קפוא וגם תירס טרי חשוב לזכור כי לתירס קפוא זמן הבישול קצר. התירס צריך להיות רך אך לא רך מדיי.
2. בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי המרינדה, מערבבים עד אחידות. חשוב לזכור בבישול טעמו של הצ'ילי מתחזק ונהיה חריף יותר.. מי שאוהב חריף יכול להוסיף אך מומלץ לטעום לפי שינויים.
3. אחרי שהתירס מוכן, אני חתכתי אותו לרבעים ככה יותר נוח אבל לא חובה. מחממים תנור ל-220 וולט.

4. עוטפים את התירסים במרינדה, מניחים על תבנית מכוסה בנייר כסף ואופים עד שהתירס מתקרמל, הרוטב מבעבע והתירס סופג את כל המרינדה.

5. מוציאים מהתנור, מפזרים שומשום ומגישים.
6. מומלץ לנסות כארוחה לעטוף במרינדה גם עוף, כנפיים, ועוד ירקות אחרים. אפשר לתת חריכה אחרונה על הגז במחבת פסים זה עושה פלאים.

טיפ שמבזולי

כשמבשלים תירס מומלץ להימנע להמלחת מי הבישול. המלח אמנם מעלה את הטמפרטורה במים אך גורם לתירס להיות קשה יותר. נסו דווקא להמתיק את המים באמצעות סוכר לבן. התירס יהיה מתקתק ובטעם של פעם. את המלח תוסיפו אחר כך.