בכל שנה כל המשפחה מגיעה אלינו הביתה לראות את הזיקוקים העולים ברחבי העיר ממש מגובה העיניים, עושים על האש כיאה לחג העצמאות, נהנים מההופעות בעיר ובסוף איך לא - מחכים לקינוח. אז בגלל שחג זה נהיה כבר שגרה, אסור שהעוגה תהפוך לשגרה. כל פעם צריך לגוון. הפעם עושים כבוד גדול למדינה עם מעט מאמץ ומבטיחים כי השנה תהיה זו יומולדת ששווה לזכור. אתם תדליקו את הנרות וכבוד ראש העיר כבר ידאג להדליק את הזיקוקים. חג שמח!

מצרכים

5 ביצים בגודל מדיום
כוס סוכר
3/4 כוס קמח תופח
2 כפות שמן קנולה
צבע מאכל כחול
מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32% שומן
כוס חלב
חבילה של אינסטנט פודינג וניל

כלים

מיקסר, לקקן, שקיות זילוף, תנור, טוש לא מחיק, נייר אפייה.

אופן ההכנה

1.מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. במיקסר עם ראש מקצף, מקציפים את הביצים עם הסוכר, לקציפה יציבה ובהירה, שבע - שמונה דקות.


3. מנפים את הקמח התופח ומוסיפים תוך כדי ערבול במהירות איטית.
4. אחרי שקיבלנו מסה חלקה אך עדיין אוורירית, מוסיפים את השמן, ובעזרת מרית, בתנועות קיפול מהירות ומעטות, יוצרים תערובת אחידה.
5. מעבירים כשליש מתערובת הספוג לקערה קטנה ומוסיפים כחצי כפית של צבע מאכל כחול כהה כהתחלה ומערבבים בעדינות. כשהגענו צבע המתאים מעבירים לשקית זילוף.
6. על נייר אפייה, נשרטט דגל. כפי שאנו מכירים, רק שהפסים יהיו לצידי המגן דוד ולא מעל ומתחת.
7. נניח את נייר האפייה שהצד עליו ציירנו יהיה כלפי מטה, ועם השקית זילוף ובה התערובת הכחולה נעבור בעדינות על השרטוט. נניח בצד לרבע שעה מנוחה.

8. את יתרת התערובת, שנשארה לבנה, נעביר לשקית זילוף גם כן. נמלא את החללים הריקים בין השרטוט בכחול.
9. נאפה את הספוג למשך 7-8 דקות
10. נקרר ובינתיים נכין את הקצפת.
11. בקערת מיקסר נקייה נשים את השמנת המתוקה, החלב והאינסטנט פודינג ונקציף עד קבלת קצף יציב. חשוב לזכור כי באינסטנט פודינג ישנם מייצבים ולאחר התקררות הם ייצבו את הקרם.

12. את הספוג ננתק מנייר האפייה, אנחנו רוצים שהצד שהיה בתחתית הספוג יהיה הצד החיצוני שלו בגלגול.
13. נמלא את הספוג בקרם ונגלגל בהתאם לדגל שלנו.
14. אפשר לקשט עם סוכריות, דגלים קטנים או אפילו עוד קצפת

טיפ שמבזולי

כדי לקבל קצף גבוה של ביצים, מומלץ להשתמש בביצים בטמפרטורת החדר. החלבון פחות נוקשה ויותר קל להקצפה.