"זה לא רקוב זה דבש" אין אחד שלא שמע את זה מאמא כשהבננה התחילה לשנות את צבעה לשחור. את המתכון הזה המצאתי בזמן ששמרתי עם האחיינית בת השנתיים שלי, זה התחיל מזה שהיא מאסה בבננה שרק התחילה לאכול ונגמר בזה שאני מכינה עוגיות עם ילדה בת שנה וחצי. מפה לשם העוגיות האלו נהיו הצלחה למבוגרים יותר מאשר למיקמיק הקטנה.

העוגיות אפילו די בריאות, הן 50% קמח כוסמין ועם סוכר חום במקום סוכר לבן. את החמאה הורדתי והחלפתי במרקם של הבננה יחד עם מעט שמן. שנתחיל להציל בננות ונחזיר להן את שמן הטוב?

מצרכים

2 בננות
3/4 כוס סוכר חום דמררה
ביצה 1
1/3 כוס שמן
1/2 כוס שוקולית
3 כפות קקאו (לטעם עשיר יותר)
כוס קמח לבן
כוס קמח כוסמין (אפשר להמיר גם בקמח מלא)
חצי כפית אבקת אפייה
קמצוץ מלח
100 גרם שוקולד קצוץ גס (לבחירתכם: לבן, חלב, מריר או אפילו קצת מכל דבר. אפשר גם להמיר בצימוקים או אגוזים)

הכלים

מיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם בלנדר ידני או מעבד מזון), תבנית עם נייר אפייה, תנור, כפיות לעזרה לעיצוב העוגיות. אפשר גם עם הידיים, קצת מלכלך אבל מי אמר שזה רע?

אופן ההכנה

1. מפעילים את התנור על 170 על טורבו.
2. בקערת המיקסר שמים את הבננות יחד עם הסוכר. אני לא מועכת את הבננות כי זה פשוט יקרה תוך כדי ואני אוהבת לשמור קצת גושים של בננה בכל אופן. מערבבים עד קבלת מסה אחידה.

3. מוספים את הביצה והשמן וממשיכים בעיבוד.
4.מוסיפים את הקקאו, השוקולית, הקמחים, המלח, ואבקת האפייה. מערבבים עד הטמעה.
5.מוסיפים את השוקולדים הקצוצים.
6.עכשיו יש שתי אופציות: או להיעזר בשתי כפיות וליצור תלוליות על נייר אפייה או לקרר את הבצק ואז יהיה אפשר לגלגל בין הידיים ולהניח על הנייר אפייה. תלוי בכם ובזמן שיש לכם. העוגיות המקוררות יהיו יפות יותר. 

7. אופים אפייה קצרה, 7 דקות בלבד. כדי לא לייבש אותם ולאבד את הכיפיות של העוגיות.
8. שומרים את עוגיות בקופסה סגורה. אפשר להקפיא לאחר אפייה ולשמור לאורך זמן.

טיפ שמבזולי

את הטיפ היום אקדיש לטבעונים. אמנם אני לא טבעונית אבל החברה הכי טובה שלי הייתה מה שאיתגר אותי פעמים רבות לטבען מתכון אבל לנסות כמה שיותר לשמור עליהם קרובים למקור מבחינת הטעם והמרקם. אני פחות אוהבת להשתמש בתחליפים ומעדיפה להשתמש בטבעי. את הביצים אני מחליפה בבננות, את החמאה בשמן קוקוס קר, את הלחות של העוגה אני מחזירה עם מחית תפוחי עץ. יש טבלאות המרה נורא טובות באינטרנט וקל לשנות את המתכונים בהתאם לרצון שלכם.

איך ל"טבען "את העוגיות? את הביצה נחליף בעוד בננה, את הלחות של העוגיות נעשיר עם חצי תפוח עץ טחון למחית ונכניס יחד עם הבננות. כמובן השוקולד בעוגיות יהיה טבעוני (ולא חייבים רק מריר, יש חברות שעושות שוקולד חלב או לבן טבעוני גם כן) וזה הכל. שיהיה בתיאבון לכולם.