צילומים : שי אפשטיין

הדיירים: זוג ושלושה ילדים
שטח: 160 מ"ר
עיצוב פנים: נרקיס ברזני סטודיו לעיצוב פנים

במציאות הכלכלית של היום, המון משפחות מוציאות סכומי כסף גדולים על קניית בית חלומותיהם ואז נותרות ללא תקציב לשיפוץ הבית. הדירה הבאה היא דוגמא מצוינת לעיצוב בית מקורי ומרענן בלי עבודת שיפוץ מקיפה. הדיירים נכנסו לביתם והתקשו לתת לו את המראה החם והביתי שכה רצו. בהתחשב בתקציב, הוחלט שהפתרון יהיה הום סטיילינג מוחלט. ואכן ניתן לראות שבעזרת עבודת סטיילינג נכונה ניתן להוציא את המיטב מהדירה, בלי לשבור קירות או תוכנית חסכון.

ראשית הוחלט על עיצוב החלל המרכזי. הסלון, פינת האוכל, המטבח, מבואת הכניסה וחלל המדרגות של הבית. המשפחה בקשה בית בקווים נקיים אך עם זאת שישדר גם חום וביתיות ולא ישעמם.

מכיוון שפינת האוכל נכנסת אל החלל המרכזי הוחלט על הפרדה ויזואלית בין האזורים ותחימת איזור הסלון. קיר גב הספה נצבע בטיח עדין אפור וחופה באלמנט בצורת ח' מעץ אלון, התוחם את הקיר ומגדיר אותו . חיפוי זה מתכתב גם עם קיר הטלוויזיה ובעזרת השימוש הרב יחסית בעץ התקבל החלל החם והנעים שהתבקש כל כך. למשפחה גם פסנתר בירושה עם ערך סנטימנטלי רב,

לכן הוחלט על השארתו בתוך חלל הסלון תוך שימת דגש ומקום ראוי . הספות המגושמות של בני המשפחה הוחלפו בספה אחת בצורת ר בגווני אפור. על מנת להכניס צבעוניות קלה לבית שולבו לתוך האפור כריות נוי בגוונים שונים ממשפחת הסגולים ובכדי להעצים את הצבע הנוסף נרכשה כורסא באותו הגוון. גם כיסא הפסנתר שודרג וריפודו הוחלף לגוון הסגול הנבחר. משחק הצבעים נכנס גם לתוך שולחנות הסלון ועל כן נרכשו שלושה שולחנות בגבהים שונים עם משחק צבעים של אפור סגול ולבן.

פינת האוכל הגדולה שנכנסה לתוך הסלון הוחלפה לשולחן עגול בקווים נקיים וכעת היא מתמזגת עם החלל. גוף התאורה הוחלף לעגול המתכתב עם השולחן ושניהם יחד יוצרים  הרמוניה נפלאה בחלל.

חלל המדרגות שנמצא מול הכניסה לבית חופה בבריקים בגוון אפור על מנת לשמור על אחידות עם הבית ולחמם את הכניסה. מעקה העץ נצבע ללבן, עליו הוצבה קונסולה סגורה ועליה פריטי דקורציה. על קיר אחד סודרה קומפוזיציה של מראות משושים, על הקיר ממול שולבו בריקים בין המסגרות עם תמונות של בני המשפחה ליצירת עניין.

קיר העלייה לקומת המגורים נצבע בטיח צבעוני בגוון אפור הדומה לגווניי הבריקים ועליו נתלה גוף תאורה דקורטיבי כמו תכשיט הנופל על הקיר.

במטבח הוחלט להישאר עם הגוונים הנקיים ולהוסיף כתמי צבע על מנת להעשיר אותו. לכן הודבקה מדבקת קיר בגווני סגול להוספת עניין. על החלון נתלה וילון בגוון אפור לשבירת הלובן ושעון שמדבר את אותה השפה . כמו כן נתלו גם גופי תאורה עדינים אך מעניינים שמתמזגים עם המטבח.

התוצאה בסיום התהליך הוא בית נעים, מוקפד, מזמין ומלא חיים שעונה על דרישות הדיירים ומזמין להתרפק עליו. ניתן בהחלט לראות שלעיתים לא צריך להיכנס להוצאות גדולות ולשבור קירות על מנת לשדרג חללים ובית. קצת צבע, טקסטיל, ורענון ובשפה המקצועית – הום סטיילינג בהחלט יכולים לשנות המון ויוצרים יחד חללים מזמינים ונעימים בתקציבים שפויים. 

טיפ המעצבת

תשתדלו תמיד לבחור ולהוסיף לחלל גוון אחד דומיננטי. כזה החוזר במס' מקומות בבית, יוצר קשר בין החללים ועניין ומחבר את כולם יחד כחוט הנשזר לסיפור אחד.