הדיירים: זוג עם 3 ילדים
שטח: 110 מ"ר 
עיצוב פנים: נרקיס ברזני ♦ סטודיו לעיצוב פנים
צילום שער: שי אפשטיין 

דירת הגן, שאליה הגעתי הייתה חשוכה, קרה וזקוקה למתיחת פנים רצינית. בתחילה ביקשו הדיירים לשדרג רק את החלל הציבורי, על מנת ליצור איזור נעים ומרגיע מרגע פתיחת הדלת וכניסתם הביתה, לאחר יום מפרך למקום של רוגע התרפקות ומנוחה, בנוסף חשוב היה להם ליצור גם חלל מרשים מאוד גם לאירוח. הדיירים הם זוג כלכלנים מאוד עסוקים, המגיעים לדירה בשעות הערב המאוחרות.

לכן חשוב היה להם להגיע למקום מפנק ושקט לאחר המולת יומם המלא. בנוסף ביקשו הדיירים לקבל דירה המתאימה לאופיים, דירה בעלת גוונים טבעיים וחמים ובעיקר פרקטית,עם יצירת מקומות אחסון, כמו כן כאמור גם דירה מרשימה ומזמינה לאירוח.  תוך כדי העשייה והעבודה יחד,  גבר התיאבון ולמרות שלא הוגדרו בהתחלה, עוד ועוד חללים השתתפו בחגיגה. 

מרגע פתיחת הדלת והכניסה לדירה הוקפדה יצירת האווירה החמימה והמזמינה. הקירות נצבעו בצבעי שמנת, כאשר לקירות מסוימים נבחר צבע טיח כהה יותר להכנסת תחושת החמימות ועל מנת ליצור עניין ותחימת אזורים. בכניסה לדירה הוצבה שידה גדולה בגוונים טבעיים המשמשת לאחסון, מעליה תלתה ברזני מראה גדולה על מנת לספק אשליית גודל, ותזזיתיות. קיר השידה נתבע בגווני טיח כהה ליצירת עניין. 

בסלון, חשוב היה ליצור אווירה מזמינה ונעימה, כזאת שכיף להתרווח ולשקוע בה כשחוזרים לאחר יום עבודה מתיש ומעייף. לכן רהיטי הסלון נבחרו בקפידה, במטרה לענות על הצרכים והדרישות המפנקות. ספה רחבה נבחרה על מנת לספק את תחושת ההתרווחות והתפנקות, בהמשך ישיר לה נוסף הדום רחב,שניהם בעלי מסגרת מעץ אלון טבעי. בנוסף הוצבו שתי כורסאות נעימות ומפנקות בצבע מנוגד לחלוטין- לבן,

על מנת ליצור תחושת הארה וליצור תחושת מרחב בחלל. המזנון והשולחן הוזמנו אף הם מעץ אלון טבעי להמשכת הקו העיצובי ותחושת החמימות. בנוסף מעל הריצוף הונח שטיח המדמה חלוקי נחל הממשיך את הקו הנקי והטבעי היוצר המשכיות הרמוניה וזרימה בחלל.   

כאיזון לצבע הספות חופה קיר הטלוויזיה בבריקים מפירוק ועובד בטכניקה מיוחדת, על מנת לתרום גם הוא לאותה אווירה. קרניז הגבס שהיה, פורק על מנת להעצים את תחושת הגובה והמרחב ולתרום להארה של הדירה. גופי התאורה נבחרו בקפידה בכדי לתרום גם הם  להארה בדירה. על הקירות הונחו גופים שמציפים באור את התקרה, ובסלון נבחר גוף שנותן אור ממוקד ומאיר את קיר הבריקים ויצירות האמנות בדירה.

הריצוף עבר טיפול וליטוש, עד כדי מראה חדש, ובכך הוא מחזיר אור נוסף לחלל. בנוסף את תחושת הגודל מעצימות עוד יותר הויטרינות שטופלו ויוצרות קשר בין החוץ לפנים וכן מכניסות אור נוסף לחלל, עליהן נתלו וילונות חצי שקופים כדי לא לפגוע באפקט זה.

לפינת האוכל נבחר שולחן עשוי ממשטח עץ אלון טבעי מבוקע עם כסאות מעוגלים שנבנו בנגרות אישית על פי תכנון , ליצירת המשכיות וזרימה בחלל ומרופדות בריפוד לבן ובכך הן "מדברות" עם הכורסאות בסלון ויוצרות המשכיות הרמונית וחיבור בין החללים. קיר פינת האוכל נצבע בטיח בגוון כהה יותר לירית תחושה אינטימית ומופרדת מהחלל הציבורי.

בנוסף לפינת האוכל נבחרו שני גופי תאורה ליצירת עניין הגופים עשויים מחרס שוב, להדגשת החומרים הטבעיים ובצבע צהוב מפתיע, הצבע הצהוב לגופים נבחר מדגימת צבע מתמונות האומנות שהיו בדירה ותוך כדי כך נתן את הטון ובהמשך נגיעות הצבע הצהוב המשיכו וזרמו משם לחלל לדירה כולה והשפיעו על כל האבזור והאקססוריז בדירה, בכל מקום ניתן לראות נגיעות של אביזרים בצהוב המכניסות עניין לחלל. 

המטבח בתחילה היה איזור בו בתחילה לא רצו הדיירים לגעת, הוא היה מאוד פונקציולי ונוח לטענתם. אך במהלך השיפוץ כבר לא התאים לקונספט העיצובי שנבחר. לכן הוחלט להשאיר אותו, אך על מנת להתאים אותו לשפה העיצובית החדשה, הוחלפו כל דלתות המטבח דלתות בגוון לבן שבור, בכך הם מתאימות את עצמן לעיצוב הכולל ומאירות את המטבח בגוונם הבהיר.

החיפוי הוחלף והותאם לגווניי הטיח בדירה. למטבח נבחרו שני גופי תאורה עגולים, גדול וקטן ליצירת עניין והארה מרבית לאזור זה. באי הוחלפו הדלתות גם הם, הפלטה העליונה הוחלפה לבוצ'ר מעץ אלון מבוקע התואם את העץ בפינת האוכל. לאי נברו שני גופי תאורה המתאימים לעיצוב הכולל.

שירותי האורחים שבתחילה לא היו ברשימת המכולת, אך כאמור "עם האוכל בא התיאבון" , עברו שיפוץ מחדש. החיפויים הוחלפו באריחי דקור כהים עד גובה מסוים ליצירת  תחושה אינטימית, וכהמשך ישיר לחיפוי נבחרה הרצפה באותו הגוון. מעליהם נצבע הקיר בטיח בגוון משלים, אך בהיר יותר לתחושת הארה, גם כאן נבחר מדף לכיור מעץ אלון מבוקע, שנבנה בנגרות אישית על פי תכנון, להכנסת חום ולחיבור ואיזון עם הקו הכללי של הדירה.

מכיוון שמהשפחה מרבה לשבת גם בגינה והדרישה מראש הייתה ליצירת אזורים מפנקים הגינה הגדולה טופלה אף היא, הריצוף הוחלף בריצוף דמוי דק, להמשכת הקווים הטבעיים. מכיוון שהשטח מרוצף היה מספיק גדול, יצרה ברזני, שתי פינות ישיבה, אחת כפינה לקפה של אחה"צ עם חברה והשנייה פינת ישיבה עם ריהוט חוץ סלוני והסבה כמקום רביצה והתרגעות.

התוצאה בסיום השיפוץ היא דירה מושלמת, כזאת העונה על צרכי הדיירים במלואה.

שמרגע שהגעת, אתה לא רוצה לצאת. דירה שכל מרכיביה טופלו והוקפדו עד הפרט האחרון, על פי הגדרת צרכים מדויקת וכן מושלמת במובן האסתטי-חזותי. 

טיפ המעצבת

עיצוב נכון הוא כזה שלא מעמיס  את החלל, לעיתים מספיק של נגיעות צבע קטנות, כמו נגיעות של מכחול שזורקות צבע ומדברות בניהן, ושימת דגש לדברים הקטנים והגדולים כאחד והם אלו שעושים את כל ההבדל. אם המטבח פונקציונאלי ונוח ולא נכנס לתקציב החדש , שדרגו אותו – החליפו רק את הדלתות או צבעו אותן. והנה קבלתם מטבח חדש ומשודרג