שמחה רבה שמחה רבה האביב הגיע ופסח מחר בא. 

כשהייתי ילדה הייתי ממש חרדה לקראת החג הזה, אתם יודעים איך זה הניקיונות, קניות ועוד ועוד, ופעם...כן פעם.... לפני הרבה הרבה שנים, במושב קדימה, אימא שלי המדהימה איך שהייתה מריחה את פסח באוויר הראש שלה היה מתחיל "לעוף" בכל מיני רעיונות משוגעים כמו: "איך בא לי להחליף את השיש במטבח", "איך בא לי לצבוע את הבית מחדש ובצבע אחר ואולי גם להוסיף כל מיני הדפסים (פעם זה היה באופנה)...

"המטבח לא מוצא חן בעיניי אולי נעביר אותו לאיפה שהסלון נמצא, ואת הסלון לאיפה שחדר השינה נמצא ואת חדר העבודה בכלל נעביר למרפסת", ואם לרגע אתם חושבים שהגיע קבלן ועובדים לעשות את כל העבודה? אז זהו שלא. אימא שלי בעצמה הייתה שוברת, צובעת, מרצפת...ואנחנו  בעיקר מתלוננים ומפנים דליים של פסולת.

עכשיו אתם מבינים מאיפה כל היצירתיות שלי מגיעה....התפוח לא נפל רחוק מעץ. אבל עם יד על הלב, היה בזה משהו מאוד מיוחד, כשסוף סוף הגיע ערב החג הבית כולו נשם לרווחה, שמח וטוב לב ובהחלט קיבלנו את האביב בתחושה רעננה.

ובואו נדבר קצת על הקינוחים של החג ...הכול היה ברור ופשוט. עוגיות קוקוס, עוגיות בוטנים, עוגיות יין שאלוהים יודע למה קוראים להם ככה והכי הכי עם בא לכם ממש להתפנק אז מצה עם שוקולד השחר. אבל היום? יש הכול מהכול. לחמניות, לחם, שלל עוגיות, מצות מקמח כוסמין , מקמח טף, ללא גלוטן, עם תבלינים
קמח תופח ועוד ועוד ועוד..

ובואו נדבר קצת על הקינוחים של החג ...הכול היה ברור ופשוט. עוגיות קוקוס, עוגיות בוטנים, עוגיות יין שאלוהים יודע למה קוראים להם ככה והכי הכי עם בא לכם ממש להתפנק אז מצה עם שוקולד השחר. אבל היום? יש הכול מהכול. לחמניות, לחם, שלל עוגיות, מצות מקמח כוסמין , מקמח טף, ללא גלוטן, עם תבלינים
 

ומשהו הלך לאיבוד בדרך לדעתי, כבר לא ברור האים זה חג פסח יחיד ומיוחד או סתם עוד שבת רגילה רק עם הרבה הרבה יותר אורחים, ובואו נדבר קצת על מתנות לחג, הרי לא נעים להיכנס לארוחת חג בלי איזה סרוויס או וואזה. לא נעים בכל זאת חג, אז השנה אני מזמינה אתכם להפתיע את האורחים שלכם או את המארחים שלכם בפינוק טעים ומיוחד, משהו שייגמר תוך שניות ולא יהיה תקוע בבדידות בארון שם למעלה לאיזה 10 שנים. 

 קוקוס מתאים לחג? מתאים. שוקולד מתאים לחג? מתאים. מתוק? בטח ובטח וכל המרבה הרי זה משובח. אז ככה מתחילים, זה אולי ייראה לכם מסובך אבל זה ממש לא, ואם תעקבו אחרי ההוראות והתמונות יש מצב שאתם תהיו נושא השיחה של הערב, אבל קחו בחשבון שמעכשיו והלאה תצטרכו להכין את זה שוב ושוב ושוב...
 

חומרים לתבנית מרובעת בגודל 25 ס"מ

300 גרם אבקת סוכר 
1 כוס חלב קוקוס 
350 גרם קוקוס 
100 גרם שוקולד מריר (מינימום 56% מוצקי קקאו) קצוץ 
100 גרם שוקולד לבן קצוץ

אופן ההכנה

1. מבשלים אבקת סוכר, חלב קוקוס וקוקוס בקלחת תוך כדי ערבוב על להבה בינונית, עד שהתערובת נפרדת מהדפנות (כמו בצק רבוך). מערבבים עוד ארבע דקות, מסירים מהאש ומחלקים לשתי  קערות. 
2. לקערה אחת מוסיפים שוקולד מריר ולשנייה ׁשוקולד לבן. ומערבבים היטב. 
3. יוצקים את השכבה הכהה לתבנית, מהדקים ומיישרים היטב. מעבירים למקפיא ל-10 דקות. 
4. יוצקים את השכבה הלבנה על הכהה, מהדקים ומיישרים. מקררים עד להתמצקות. 
5. חותכים את המשטח לקוביות בגודל ½2 ס"מ או כל צורה שבא לכם
6. ולסיום סיומת ככה בשביל הרושם והמראה, מזלפים מעל כל קובייה שוקולד מריר מומס בתנועה  חופשי, זהו, קל נכון, ויש לכם קינוח לתפארת שמתאים גם לחג שני. 

 קוקוס מתאים לחג? מתאים. שוקולד מתאים לחג? מתאים. מתוק? בטח ובטח וכל המרבה הרי זה משובח. אז ככה מתחילים, זה אולי ייראה לכם מסובך אבל זה ממש לא, ואם תעקבו אחרי ההוראות והתמונות יש מצב שאתם תהיו נושא השיחה של הערב, אבל קחו בחשבון שמעכשיו והלאה תצטרכו להכין את זה שוב ושוב ושוב
 



אפשר להניח את כל  הפינוקים בצלחת הגשה יפה או לארוז באריזה אישית ולשים לכל אורח על הצלחת מתנה קטנה ומיוחד עם איזה ברכה או לב