בשוטטות ברחבי עולמות הפייסטוש אני פוגשת בזמן האחרון יותר ויותר טעם של פעם: משחקים, סרטים, בגדים ועוד. נראה כאילו פתאום מישהו שם למעלה החליט לתת להם הזדמנות שנייה. ממש חזון אחרית הימים,  בתוך כל הטירוף שהכנסנו את עצמו לתוכו.

אנחנו זועקים לעזרה ומתנחמים בינתיים בזיכרונות מהעבר. סרטים שמתחלפים כל שני וחמישי בקולנוע שעד שמחליטים ללכת לראות אותם הם כבר out ובכלל אפשר להוריד אותם לצפייה ישירה בבית. משחקי מחשב, תוכניות טלוויזיה ששואבים אותנו ואת הילדים שלנו לעולם וירטואלי מנותק - ואני אעז ואומר ריק מתוכן משמעותי.

ויש בגדים חדשים שכבר בתחילת העונה נמכרים במחירי סוף עונה שכבר התבלבלתי ואני לא יודעת, מתי אביב ובכלל איך זה שהגיע חורף ולי ממש חם, ואני בכלל לא רוצה לדבר על עוגות שמכינים ב- 10 שניות במיקרו. שומו שמיים....זהו עד כאן אני אומרת.

בתור אחת שחולה על חנויות יד שנייה, בגדים כלים ועוד ויכולה בקלות לבלות שעתיים שלוש בלחבק בגעגועים מטחנה בשר של פעם, כאזת שמסובבים עם היד ולהכין  איתה בכלל עוגיות, אז השבוע שלפתי מתוך אוצר המתכונים שלי, מתכון פשוט של פעם כזה טעים, לא מתיימר להיות יותר ממה שהוא, עם שם צנוע שאומר הכל: עוגיות ריבה פירורים.

ואל תשכחו להכין לכם כוס קפה, לשבת בגינה או בסלון, לקחת נשימה עמוקה ואז רק אז לאכול אותן, ככה הן אוהבות... לאט לאט.... והם תכף מתמסרות בהנאה. תיהנו.

מצרכים לבצק

1.5 כוסות קמח לבן/כוסמין
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1/2 כוס קוקוס
1/2 כוס סוכר חום
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות חלב קר/מיץ תפוזים
1/2 צנצנת ריבה
2 כפות קוקוס - להוספה לפירורים.

אופן ההכנה

לחמם תבנית 23/23 ס"מ בערך - לחמם תנור ל- 180 מעלות.

1. שמים את כל החומרים, מהקמח עד אבקת האפייה (כולל) ובעזרת האצבעות ממוללים הכל לפירורים. מוסיפים חלב ומערבבים לפירורים עבים.

2. לוקחים 2/3 מהתערובת מהדקים לתחתית התבנית, מורחים את הריבה בשכבה דקה (בשלב הזה פיזרתי מכל הריבה גם אגוזים גרוסים). מפזרים למעלה את הפירורים שנותרו ואת 2 כפות הקוקוס. שמים במקרר ל-20 דקות למנוחה

3. אופים את העוגיות בחום של 180 כ- 25-30 דקות, עד שהפירורים מקבלים צבע שחום יפה. מצננים לחלוטין ומעבירים למקרר לשעה שעתיים ורק כשהעוגיות קרות לחלוטין אפשר לחתוך לריבועים.

טיפים/ גיוונים

1. במקום ריבת תות אפשר כמובן ריבת פטל, דובדבן, תפוזים, מה שאתם אוהבים, אני אישית מאוד אוהבת ריבת שזיפים בגלל השילוב של חמצמץ מתוק.

2. במקום קוקוס לפירורים אפשר להוסיף שתי כפות אגוזים קצוצים דק או ...גם וגם. 

3. אם הריבה סמיכה מדי למריחה אפשר לחמם 10 שניות במיקרו עד שהיא מתרככת מעט ואז למרוח, אבל לא לחמם יתר על המידה.