זוכרים את הגברת שהכרנו במדור הקודם? כן, כן זאת הכתומה אז היום אנחנו הולכים לשנות לה את האדרת ולהלביש אותה בלבוש חגיגי וירקרק.

תפוחים מגיעים בכל מיני גדלים, צבעים, טעמים, ממש עולם ומלואו. לעוגות וקינוחים שונים הכי מתאים זן ה"גראנד סמייט" הירוק המבריק הזה והחמצמץ מתוק. במדור השבוע עוגה בחושה תפוחים שאפשר גם לשדרג אותה. ניתן להשרות כמה ימים קודם את התפוחים ביין אדום משובח וזה נותן לעוגה טעם מיוחד ועשיר.

מצרכים

2-3 ביצים
3/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס שמן
כוס מיץ תפוחים
1.5 כוסות קמח כוסמין/ לבן
כפית אבקת אפייה
תפוח גרנד סמיט פרוס
כפית קינמון

כלים

קערה גדולה לערבוב, מטרפה אם כי גם מזלג יעשה את העבודה, מרית המוכרת גם בשם "לקקן", כפית, כוס מדידה (כל כוס סטנדרטית תעשה את העבודה בגודל של כוס חד פעמית), תבנית אפייה.

אופן הכנה

1. בקערה גדולה טורפים ביצים, סוכר ושמן.
2. מוסיפים מיץ תפוזים וגרידת תפוזים.
3. מוסיפים קמח מנופה ואבקת אפיה.
4. מערבבים הכל יחד, את קבלת עיסה אחידה להקפיד לערבב כמה שפחות.
5. לצקת לתבנית אפייה – גודל אינגלייש קייק מאורכת ולתנור – 180 מעלות כ 40 דק'.
6. העוגה מוכנה כשקיסם שנינץ המרכזה יוצא נקי, להיזהר מאפיית יתר

טיפים, הערות, הגיגים

1. עוגות בחושות לא אוהבות בכלל שבוחשים אותן יותר מדיי זה משפיעה מאוד על המרקם והאווריריות אז כמה שפחות רק עד לאיחוד המרכיבים.
2. ניתן להשתמש בכל קמח אבל אני באופן אישי מעדיפה להשתמש בקמח כוסמין כי הוא בריא יותר ועשיר יותר בטעם ומאוד נוח לעבודה. ניתן בהחלט להשתמש בקמח לבן למי שרגיל.ממש לא ממליצה קמח מלא זה יוצא דחוס מידיי לטעמי ופחות טעים
3. מומלץ בהחלט להעשרת הטעם להוסיף חופן אגוזי מלך קצוצים, חצי כפית קינמון, חצי כוס קוקוס, פיצפוצי שוקולד
ועוד ועוד ועוד.

עופו על עצמכם אם לא תנסו איך תדעו