עוגות בחושות, אני הכי אוהבת. כאלה שמכינים בצ'יק צ'ק עם מינימום מצרכים, מינימום כלים לשטוף אחר כך וטעימות טעימות. עוגות  שמכינים על הבוקר בין לבין, מלפני העבודה, ועד הקפה שאחרי. את המדור הראשון של "ולקינוח" אתחיל עם מתכון פשוט וקל להכנה. היפה שבו שניתן "לשחק" איתו, להוסיף כל פעם משהו אחר ולקבל את "אותה גברת בשינוי אדרת". את המחמאות בטוח שנקבל באיזה שלב. 

מצרכים

2-3 ביצים
3/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
1.5 כוסות קמח כוסמין/ לבן
כפית אבקת אפייה
גרידת תפוז מתפוז אחד

כלים

קערה גדולה לערבוב, מטרפה (אם כי גם מזלג יעשה את העבודה), מרית המוכרת גם בשם "לקקן", כפית, כוס מדידה (כל כוס סטנדרטית תעשה את העבודה בגודל של חד פעמית) וכמובן תבנית אפייה.

אופן הכנה

1. טורפים בקערה גדולה  ביצים, סוכר ושמן
2. מוסיפים מיץ תפוזים וגרידת תפוזים
3. מוסיפים קמח מנופה ואבקת אפיה
4. מערבבים הכל יחד, את קבלת עיסה אחידה להקפיד לערבב כמה שפחות.
5. יוצקים לתבנית אפייה – גודל אינגלייש קייק מאורכת ולתנור – 180 מעלות לכ- 40 דק'.

העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי, יש להיזהר מאפיית יתר.

טיפים, הערות, הגיגים 

1. עוגות בחושות לא אוהבות בכלל שבוחשים אותן יותר מדי כי לבחישת יתר תהיה השפעה על המרקם והאווריריות, אז כמה שפחות בחישות רק עד לאיחוד המרכיבים.
2. ניתן להשתמש בכל קמח אבל אני באופן אישי מעדיפה להשתמש בקמח כוסמין כי הוא בריא יותר, עשיר יותר בטעם ומאוד נוח לעבודה. ניתן בהחלט להשתמש בקמח לבן למי שרגיל. ממש לא ממליצה קמח מלא זה יוצא דחוס מדי לטעמי ופחות טעים.
3. מומלץ בהחלט להעשרת הטעם להוסיף חופן אגוזי מלך קצוצים, חצי כפית קינמון, חצי כוס קוקוס, פיצפוצי שוקולד.
4. עופו על עצמכם...אם לא תנסו איך תדעו?

אז שיהיה לכם יום כתום ובחוש היטב.