מאת: לימור ב.ש.

אחד הטרנדים הבולטים בעולם הקולינרי המקומי בתקופה האחרונה הוא מעדניות הגורמה. המעדניות מהדור החדש הן לא רק מקום להצטייד בו בדליקטסים, אלא מקום שאפשר לעצור בו ולמלא את  הבטן  בכריכים, סלטים, ותבשילים שווים. גם כאן במודיעין נפתחה לאחרונה מעדנייה מיוחדת במינה – דה דלי. מעדנייה המציעה אוכל טרי בתפריט מגוון, המשתנה מדי יום ומבושל על ידי שפים מדופלמים.

דה דלי הוקמה על ידי השפים גיא הראל ורונן מזרחי, שניהם בעלי נסיון עשיר ורב בתחום, מהארץ ומהעולם. שניהם עבדו במסעדות מהטובות בארץ כגון ארקדיה, רביבה וסיליה, מנטה ריי, טורקיז, בטי פורד ועוד. ועבדו יחד עם שפים מוכרים ומוערכים כמו עזרא קדם, שלום קדוש, רועי סופר ורובי פורטנוי.  נפגשנו איתם לשיחת היכרות.

איך הכרתם?

"אנחנו מכירים כבר לא מעט שנים, המפגש הראשון שלנו היה במסעדה של רועי סופר לתקופה קצרה, ואחר כך נפגשנו שוב במסעדת רביבה וסיליה, ושם עבדנו יחד כתף לכתף כשנתיים, יום יום, התמודדנו עם סרוויסים קשוחים, והתחברנו. ביום בו ידעתי שאני רוצה לפתוח מקום, השם הראשון והאחרון ברשימה הקצרה שלי היה רונן", מספר גיא.

מה הביא אתכם לעזוב את מסעדות היוקרה בעלות השם ולפתוח מעדנייה?

גיא: "המקצוע הזה קשוח וצריך תמיד להסתכל קדימה ולבדוק איפה אתה רואה את עצמך בעוד 10 שנים והלאה. הזירה של השפים היא זירה מלאת אגו והמון קשיים מסביב שלא מתאימים לכל אחד, ואם אתה לא רואה את עצמך ככזה, אז זה משאיר אותך במקום של להמשיך ולהוציא סרוויסים ערב אחרי ערב, ומתישהו מבינים שיש גבול עד איזה גיל ועד איזה שלב בחיים אתה רוצה להמשיך ולעשות את זה. ואז מגיעות המחשבות על לקחת את היכולות שלך ואת החלומות שלך ולממש אותם בדרך שאתה רוצה ומאמין בה, ואם זה משתלב עם מה שהקהל מחפש, אז הרווחנו.

כבר עם הכניסה פרוסים בפני הלקוחות כל מה שיש למקום להציע: ויטרינה ובה אוכל מוכן, בה ניתן למצוא מנות צמחוניות וטבעוניות, לצד מנות בשר, עוף ודגים, תוספות מגוונות, סלטים וכריכים. קיר יינות מגוון, שלל מעדנים מיוחדים, ממרחים, רטבים, ופסטות מיובאות, מוצרי מזווה איכותיים, לצד שמני זית ועוד מוצרים ייחודיים.

אז מה זה? מעדנייה/ מסעדה/ קייטרינג?

" זה המון דברים ביחד. המחשבה שלנו הייתה להביא את הידע והנסיון שלנו מהמסעדות הכי טובות שיש בארץ ובעולם, ולנסות להנגיש את העולם הזה לאנשים בבית שלהם. כולנו עובדים היום יותר מדי שעות, ונמצאים מעט מדי שעות עם המשפחה שלנו, אין הרבה פנאי, ואנשים מחפשים לעשות "אאוטסורסינג" בכל הקשור לאוכל. אנחנו מנסים להנגיש את האוכל הכי טוב שאפשר, אל הבית הפרטי של הלקוחות שלנו. כל שנותר ללקוח לעשות הוא להכניס את המנה לחימום ולשבת לאכול ארוחה חמה, טרייה, בריאה, מחומרים טבעיים, ובלי כל המאמץ והלכלוכים שכרוכים בהכנת מנות כאלה, ובמחירים הוגנים".

" יש לקוחות שמגיעים ואוכלים אצלנו כאן במקום, יש שאוספים ארוחה לביתם או למשרד, יש שקונים אוכל מוכן לשבת או לחג, ובנוסף אנחנו עושים גם קייטרינג לאירועים".

למה בישפרו סנטר?

"בניגוד למרכזים השכונתיים, המרכז הזה נותן מענה לכל התושבים של העיר וגם ליישובים מסביב, לכן מבחינתנו זו הייתה האופציה הטובה ביותר".

מה בתפריט?

"אין לנו מנות קבועות, המגוון הוא כזה שבכל יום יש כמות מסויימת של עוף ובשר, תוספות, סלטים, אנטי פסטי ומגוון גדול של מנות טבעוניות. התפריט בנוי על הירקות שמגיעים אלינו בבוקר, לפי המבחר שאנחנו מקבלים באותו יום אנחנו מחליטים מה נבשל, יש הרבה מקום לאילתורים, מרגשים את הלקוחות כל יום מחדש. למרות זאת, יש איזשהו אחוז מסויים מהתפריט שהוא כן קבוע כמו חזה עוף בגריל וקבב, אורז ותפוחי אדמה שתמיד נמצאים אצלנו, אבל כל השאר נתון לשינויים".

"אחרי שאנחנו מסיימים לבשל, כל בוקר אנחנו מעלים את התפריט לאתר האינטרנט שלנו, ואז בעצם מהשעה 8 או 9 בבוקר אנשים יכולים כבר לראות באתר מה מצפה להם היום במעדנייה."

הקונספט הוא מעט שונה, האוכל במעדנייה לא מוגש חם, מה עומד מאחורי זה?

"אנחנו מבשלים כל מנה עד לרמה המדוייקת והמושלמת לאכילה, ואז מכניסים ל"בלאסט צ'ילר", שמקרר את האוכל במהירות רבה מאוד, ובכך עוצר את תהליך הבישול ומשמר את האוכל, מונע ממנו מלהתקלקל ומאריך את חייו ללא צורך בחומרים משמרים, ואז כשמחממים את המנה בבית, מקבלים מנה שהיא בדיוק במידת העשייה המדוייקת, כאילו הרגע הוצאנו מהסיר. אנחנו מדריכים את הלקוחות בדיוק איך לחמם את המנה, אם כדאי במיקרוגל, או על מחבת או בתנור".

מה סגנון הבישול האהוב עליכם?

רונן: "אין סגנון מסויים, מגיעים בבוקר ומחליטים מה לעשות, לפעמים אנחנו "משתוללים", אבל לרוב מתאימים לטעם של הקהל, לא טעמים עזים מדי ולא דברים בנאליים. אפשר בכל יום לראות בויטרינה מנה איטלקית, מנה צרפתית, מנה בסגנון ספרדי, מקסיקני או אסייתי".

גיא:" אומנם באנו ממטבחי עילית, אבל רצינו להכין אוכל שאנשים ייקחו הבייתה או יישבו פה לאכול. ניסינו ליצור מפגש בין שני העולמות כי אין שום סיבה שאנשים לא יאכלו אוכל טוב בכל יום".

המנה האהובה על הלקוחות?

"הלזניה הטבעונית מככבת. עבדנו עליה מאוד קשה כדי להגיע לרמה כזו גבוהה באוכל טבעוני"

העסק עונה על הציפיות שלכם עד כה?

"כמו שחשבנו, יש בעיר הזו אנשים שיודעים להעריך אוכל טוב ומוכנים לשלם עליו את הטיפ טיפה יותר מהחלופות שהם התפשרו עליהן עד היום. מצד שני, הקצב בעיר הזו הוא קצת שונה ממה שאנחנו רגילים, כי בתל אביב מקום מהסוג הזה יכול להצליח במהירות רבה יותר, ופה הקצב איטי יותר, העסק גדל לאט, ואנחנו מרחיבים את מעגל הלקוחות לאט לאט, אבל אנחנו מאמינים בעיר הזו ואנחנו חושבים שיש לנו מקום טוב פה עם אוכלוסיה טובה שיודעת להעריך את זה, ופשוט עדיין לא מכירים אותנו מספיק. אנחנו מזמינים את כולם להגיע, להתרשם, ולטעום".