כתבה: חלי וינשטיין * צילומים: פרטי 

100 מילה על המרואיינת:

יונית צוקרמן, 40, נשואה לפסח ואמא לאוראל, 17, וליאור 15 הגיעה למודיעין לפני שש וחצי שנים מלוד אל השקט ואיכות החיים בעיר.  אולי רק מעטים יודעים שהאישה האנרגטית והתוססת הזו, בלוגרית האוכל המשפיעה ביותר ברשת, גרה כאן אבל אין יותר מדי מומחי בישול ביתי בארץ שלא יודעים שהיא זו שהביאה את "קציצות אבוחצירה" הנפלאות לתודעה ולמטבח של כל בית בישראל.

ב-20 השנים האחרונות היא עבדה במשרה מלאה כמנהלת "כללית סמייל" בלוד ולפני כחודשיים, לאחר שש שנים שבהן טיפחה את התחביב הקולינרי שלה היא יוצאת "לדרך חופשית" משלה.  

- איך הכל התחיל?

תמיד אהבתי לבשל, כבר מגיל 14 אבל לא עשיתי עם זה משהו מיוחד. היה לי תחביב אחר, כתבתי שירה בבלוג בקהילת קפה דה מרקר ואז מנהל הקהילות אמר לי, 'תפסיקי לכתוב שירה ותתחילי לכתוב על אוכל' ואכן כך היה. התחלתי לכתוב ביקורות על מסעדות, פתחתי את הבלוג "מעורב" בסלונה ואז, כשהתחילו ימי הזוהר של הפייסבוק העליתי תמונות וכתבתי וזה תפס הרבה מאוד אנשים שהתחילו לעקוב אחרי. השוס היה עם מתכון "קציצות אבוחצירה" שהעליתי לרשת וזה כבש את כולם, היו לי מיליון צפיות לזה. הגעתי בזכותן לצינור לילה וערוץ 2 וכל הארץ דיברה עליהן".

- למדת בישול?

אני נחשבת לבשלנית למרות שמעולם לא למדתי באופן מסודר בישול, כל מה שאני יודעת קיבלתי מהבית, מסבתא סולטנה ומאמא שלי וזה כנראה הדבר הכי טוב. היום מיטב השפים בארץ עוקבים אחרי האינסטגרם שלי. 

- כמה עוקבים יש לך ברשתות החברתיות?

17 אלף עוקבים באינסטגרם ו-14 אלף עוקבים בדף הפייסבוק העסקי של מלכת המטבח בפייסבוק. יש לי גם גוגל אנליטיקס מאוד יפה. כשפתחתי את הבלוג העצמאי שלי, תוך 3 שבועות כבר היו רבע מיליון צפיות והיום יש לי למעלה מ-2,000 מנויים ורבע מיליון כניסות בכל חודש. 

- מה מרגש אותך?

ספר טוב ולהאכיל אנשים. אני בכלל בחורה רגשנית שבוכה בסרטים.

-מה מצחיק אותך?

הכל מצחיק אותי! יש לי חוש הומור ואני אוהבת להפוך גם כל דבר לצחוק, זו תכונה והדרך שלי בחיים. בדיוק כמו שאני לוקחת דברים מהמציאות שלי וצוחקת עליהם, כמו המשקל שלי, זה שאני מרוקאית שנשואה לפולני. אני לא רואה הרבה טלווזייה אבל הסדרה שהכי מצחיקה אותי זה שנות ה-80 . זו הילדות שלי, גדלתי בשכונה כזו בדיוק, זו תכנית שאני מחכה לה.

- מה מרגיז אותך?

אני אמנם מרוקאית אבל לא כזו עצבנית... יש כמובן דברים שמרגיזים אותי כמו שקרים שאנשים ממציאים או שאנשים מדברים שטויות וגם כאלו שמתנהגים בצורה לא מכבדת לאחר.

"הזיכרון הכי חזק שלי מהבית זה שהייתי חוזרת הביתה ותמיד היה אוכל חם. סבתא מבשלת, אמא מבשלת, הבית חם ופתוח לכולם, תמיד יש אורחים זו התמונה שצרובה אצלי. כך גדלתי, אבא עבד כל היום ואמא היתה בבית ודאגה לנו ובישלה, כך שאוכל וקולינריה תמיד היו קרובים לליבי. סבתא שלי גם בשלנית מקצועית"

- מה המשפט שהכי מאפיין אותך?

'החיים מתחילים היכן שהפחד נגמר', זה משפט שמלווה אותי המון בתקופה האחרונה ואני מאמינה שאם לא מעיזים לא עושים. זה מה שגרם לי לחשוב על עצמי, להתחיל לחיות בשביל עצמי והנה פתחתי בלוג חדש ועצמאי, עזבתי מקום עבודה של 20 שנה...  

- מה הדבר הראשון שאת עושה כשאת קמה בבוקר?

מצחצחת שיניים. אחרי 20 שנות עבודה בכללית סמייל, זה הדבר הכי חשוב והראשון שעושים בבוקר.

- מהי הצלחה בשבילך?  

הגשמת חלומות

- מה החלום הבא שלך בקריירה או בחיים בכלל?

להגיע כמה שיותר לאנשים ולעזור להם ללמוד לבשל. זו היתה המטרה שלי מלכתחילה, להילחם באוכל התעשייתי ולעודד אנשים לבשל אוכל ביתי במינימום עבודה ומקסימום תוצאה וזה חלום שהגשמתי. הייתי רוצה להגיע לעוד ועוד אנשים ולעודד אותם לבשל, ולדעתי הדרך היא באמצעות תכנית טלוויזיה, כך שזה היעד הבא שאני רוצה להשיג.

- איפה את מוצאת זמן לכל הפעילויות שלך? 

אני קמה כל יום ב-5 בבוקר. כל יום אני מנקה את הבית ומסדרת קומפלט ובשמונה אני כבר מתחילה יום חדש. אני ממשיכה לפתח מתכונים, לערוך סדנאות בישול, להעלות הדרכות מתכונים מצולמים לבלוג ועוד. באופן מפתיע, דווקא כשעבדתי במשרה מלאה היה לי יותר זמן פנוי, היום כמעט שלא.

 למי היית רוצה לבשל? "לכוהנת האוכל הגדולה ג'וליה צ'יילד (בצילום), עליה מבוסס הסרט "גולי וג'וליה". היא מזכירה לי את עצמי, היא גדולה וגבוהה וגם היא התחילה מכלום ועשתה מהפכה בתחום הקולינרי עם המתכונים שלה"

- ומתי את הולכת לישון?

אני הולכת לישון כל יום ב-23:00, חמש שעות שינה בלילה מספיקות לי לגמרי ואני קמה חדשה כמו פנתר, כולם אצלי בבית יודעים שלא משנה מה, בחמש שעות שינה שלי לא נוגעים...

- אוכל פשוט או פנסי?

פשוט לחלוטין, זה מה שאני מייצגת, אוכל ביתי פשוט מהמטבח המרוקאי, הטריפוליטאי והתוניסאי.

- מטבוחה או פאטה כבד? 

ברור שמטבוחה, אבל רק עם חלה!  

- אם תגיעי לאי בודד, על מה לא תוותרי לעולם?

על המשפחה שלי

- לדעתך, כל אחד יכול לבשל?

בעיני כן, אבל, וזה באמת אבל גדול! אם אתם לא אוהבים אל תעשו את זה. אם אדם רוצה ללמוד לבשל הוא צריך לאהוב את זה ולבוא בגישה חיובית. אם באים בגישה שלילית, אל תיכנסו למטבח, חבל על הזמן.

- סרט או הצגה אחרונה שראית ואהבת?

וונדרוומן. אני גם מרגישה לפעמים כמו וונדר וומן במטבח כשאני מוקפת ב- 12 סירים מסביבי...

- חופשות – בארץ או בחו"ל?

אני הכי אוהבת חופשות בים המלח, מפני ששם זו חופשה נטו, בלי קניונים ובלי קניות – פשוט ספר ובריכה ולכן כל שנה אני מקפידה על חופשה כזו. מצד שני, עם המחירים של החופשות בארץ, אני לרוב מעדיפה לנסוע לחו"ל אבל אז זה לגמרי טיול שכולל שופינג.

- מה את הכי אוהבת במודיעין?

"מה אומר, שאני הכי אוהבת בה את הסופר? האמת שלמרות שאני בחורה תוססת, אני אוהבת מאוד את איכות החיים והשקט והכי כייף לי שהנוף שלי מהחלון זה יער בן שמן, אני נהנית מכל רגע של שקט כזה".

"תמיד אהבתי לבשל, כבר מגיל 14 אבל לא עשיתי עם זה משהו מיוחד. היה לי תחביב אחר, כתבתי שירה בבלוג בקהילת קפה דה מרקר ואז מנהל הקהילות אמר לי, 'תפסיקי לכתוב שירה ותתחילי לכתוב על אוכל' ואכן כך היה. התחלתי לכתוב ביקורות על מסעדות, פתחתי את הבלוג "מעורב" בסלונה ואז, כשהתחילו ימי הזוהר של הפייסבוק העליתי תמונות וכתבתי וזה תפס"

- זיכרון ילדות?

הזיכרון הכי חזק שלי מהבית זה שהייתי חוזרת הביתה ותמיד היה אוכל חם. סבתא מבשלת, אמא מבשלת, הבית חם ופתוח לכולם, תמיד יש אורחים זו התמונה שצרובה אצלי. כך גדלתי, אבא עבד כל היום ואמא היתה בבית ודאגה לנו ובישלה, כך שאוכל וקולינריה תמיד היו קרובים לליבי. סבתא שלי גם בשלנית מקצועית וכבר מגיל 12 במרוקו היא בישלה בחתונות ובאירועים.

- למי היית רוצה לבשל?

לכוהנת האוכל הגדולה ג'וליה צ'יילד, עליה מבוסס הסרט "גולי וג'וליה". היא מזכירה לי את עצמי , היא גדולה וגבוהה וגם היא התחילה מכלום ועשתה מהפכה בתחום הקולינרי עם המתכונים שלה.