ביום שני חגגנו עצמאות בכל הארץ ולמרות שאנחנו או-טו טו לפני ל"ג בעומר ואפילו שבועות, רציתי בכל זאת לחזור לדקה שתיים לחג שחגגנו השבוע. כמה מילים לסיכום תרועת הפסטיבלים, שילוו טור המוקדש לפאדג' שוקולד מיוחד ומפתיע.

בפעם הראשונה בה חגגתי את יום העצמאות במודיעין, ידעתי שפה בעיר הזו אני רוצה לגור. למה? תאמינו או לא, בגלל הזיקוקים. עוד כילדה הייתי מחכה בקוצר רוח לרגע של הזיקוקים במופע המרכזי. אצלנו בישוב קדימה בשרון, זה היה בדרך כלל בסוף המופע בכל פעם מחדש, התבוננתי בשמיים בעיניים פעורות לרווחה ולב שעוד רגע התפוצץ בעצמו ובכל פעם מחדש היו אלה קולות של התפעלות בלתי נשלטת שפרצו להן ככה לחלל. 

אי אפשר היה לתאר את השריקה הזאת של הזיקוק שנורה לשמיים, את רגע הדממה ואז הבום....מיליון ניצוצות בכל מיני צבעים שהתפצפצו לכל עבר. וכיאה לכל עיר ואם בישראל, גם במודיעין זה לא מטח אחד אלא שלושה, שמפוזרים לאורך כל הערב. 

כמה ימים אחרי החג, קצת לפני שבת, אני חוזרת ואומרת: לחיי העם הזה, וכמה טוב שהוא כזה. אני חושבת שיש לנו ארץ נהדרת, נכון שלפעמים זה לא מרגיש ככה במיוחד כשחותכים אותך בכביש או כשקשה לגמור את החודש ועוד ועוד ועוד, ובכל זאת תודו שיש משהו מיוחד בעם הזה שלנו. מדינה כל כך פיצפונה מגוונת, מצחיקה, חמה ומעניינת, שבשש שעות נסיעה בערך אפשר לחצות אותה לאורכה, לעבור בין נופים של מדבר צחיח והרים ירוקים ונחלים שוצפים, מדינה עם מוחות גדולים ויוצרים נפלאים, טעמים שונים והמון חגים. 

כדי להנעים לנו את הימים שאחרי, הנה מתכון מתוק, פשוט וקל שאפשר גם לקחת לפיקניק אפילו בשבת הקרובה, זה קליל, טעים והכי כיף מרענן ומשמח.

אז מה זה פאדג' ובמה שונה מכדורי שוקולד למשל? פאדג' עשיר יותר ומיוצר ע"י הרתחה של חלב, חמאה סוכר ועם רוצים פאדג' שוקולדי אז גם שוקולד מריר איכות ובשל כך מתקבלת מסה חלקה וקרמית. הפעם חסכתי לכם קלוריות מיותרות והמתכון שלי ללא תוספת חמאה וטעים לא פחות.

מצרכים

150 ג' שוקולד מריר
2 כפות אבקת סוכר
150 מ"ל חלב ממותק
חצי כוס אגוזי מלך/שקדים חתוכים גס
חצי כוס חמוציות
1/4 כוס אננס חתוך לחתיכות קטנות (לא חובה)
כוס ביסקוויטים גרוסים, אני השתמשתי בלוטוס אפשרי מכל סוג של ביסקוויט.

אופן ההכנה

1. להמיס שוקולד וחלב להוסיף  אבקת סוכר ולערבב היטב.   
2. להוסיף את שאר המצרכים להעביר לתבנית לשטח באופן שווה.
3. להקפיא לשעתיים לחתוך לאצבעות / קוביות מה שמעדיפים
4. לשמור קבוע בהקפאה, ניתן לאכול ישירות. מעולה!


 
הערות וגיוונים

1. ניתן להחליף את האגוזים בכל סוג של אגוזים שאתם אוהבים עם פיסטוק זה ממש טעים.
2. להקפיא טוב טוב במקפיא ואז לחתוך לקוביות או למלבנים.
3. לשמור במקפיא עד שיוצאים לפיקניק ולשמור בצידנית, לא בגלל חשש שיתקלקל פשוט כי טעים ומרענן יותר ככה.